ITF: Zidanškova rešila žogico za zmago, med 4 tudi Kolarjeva

Za slovenskimi predstavnicami na turnirjih serije Futures je izjemno uspešen dan! Na turnirju v Italiji je po pravi drami prvo nosilko izločila Tamara Zidanšek, ki je v zaključku tretjega niza rešila tudi žogico za zmago in si kasneje priborila mesto v polfinalu. Med najboljšimi 4 se je v Egiptu znova znašla tudi Nastja Kolar, v polfinale med dvojicami pa sta se v Turčiji uspeli prebiti tudi Erjavčeva in Potočnikova. 

Tamara Zidanšek v polfinalu turnirja serije Futures v Italiji! (Foto: zimbio.com)
Tamara Zidanšek v polfinalu turnirja serije Futures v Italiji! (Foto: Bojan Matevžič)

Na zadnjem četrtfinalnem obračunu turnirja v Santi margheriti di Puli se je odvijal pravi teniški maraton, ki pa se je končal z zmago slovenske tenisačice. Po dveh urah in 52 minutah je 20-letna Tamara Zidanšek na kolena spravila 1. nosilko turnirja, Nizozemko Richel Hogenkamp. Proti 103. igralki sveta se je Tamara znašla v izjemno težkem položaju, saj je v odločilnem tretjem nizu zaostajala že z 2:5, pri zaostanku s 3:5 pa je Slovenka rešila tudi zaključno žogico Nizozemke. Zidanškova je ostala zbrana tudi po tem, ko je Hogenkampova pri zaostanku s 5:6 izsilila podaljšano igro. V tie-breaku je Tamara namreč hitro povedla s 5:0 in tekmo mirno pripeljala do konca. Za mesto v velikem finalu se bo Zidanškova jutri, v soboto, pomerila proti nekdaj že 66. igralki sveta, sveži mamici Mandy Minelli.

Kolarjeva mašira dalje

Med najboljše 4 na turnirju se je poleg Zidanškove uvrstila tudi Nastja Kolar, ki je kot zadnje čase v odlični formi. V zadnjih tednih dobila že dva turnirja, zelo blizu pa je novemu uspehu. Prejšnji teden je dobila turnir v Bahrajnu, tokrat pa je od turnirske lovorike v Egiptu oddaljena le še dve zmagi. V četrtfinalu je Celjanka z 2:0 v nizih ugnala Gruzijko Bolkvadzejevo (569. igralka sveta), v polfinalu pa jo čaka obraču proti Čehinji Stefkovi (1109. igralka sveta).

ITF Santa margherita di Pula (Italija, $25.000), četrtfinale
Hogenkamp (Niz/1) – Zidanšek T. (SLO/5) 6:4, 6:7(2), 6:7(3)

ITF, Sharm El Sheikh (Egipt, $15.000), četrtfinale
Kolar Na. (SLO/1) – Bolkvadze M. (Gru/7) 7:6(4), 6:2

ITF Antalya (Turčija, $15.000), pesek, dvojice, četrtfinale
Aponasenko V./Arshinkova P. – Erjavec V./Potočnik N. 1:6, 2:6