ATP Miami: Isner z astronomsko predstavo odpihnil Del Potra

14. nosilec John Isner je zadnjih sedem dni prikazal kopico vrhunskih predstav, ki jih je kronal s slavjem nad Argentincem Juanom Martinom del Potrom z rezultatom 6:1 in 7:6 v polfinalu Masters turnirja v Miamiju.

Vse skupaj je trajalo le 1 uro in 23 minut. Samo toliko je potreboval, da je s svojimi atomskimi udarci z igrišča sklonjene glave poslal Del Potra, ki sedaj odhaja na zaslužen počitek. Argentinec je bil izmučen, saj je doživel prvi poraz po 15 zaporednih zmagah. Slavil je v Acapulcu in v Indian Wellsu, blizu pa je bil tudi ta teden, a se ni mogel kosati z močjo Isnerja.

Del Potro je odigral 3-urni obračun proti Milošu Raoniću in mu je preprosto zmanjkalo goriva, medtem ko je Isner na drugi strani igral veličastno in nepopustljivo. Ta je prvi niz v torbo pobasal po samo 30 minutah igre. V drugem sta bila bolj izenačena, a rezultat je bil enak. To bo Isnerjev 4. finale, kjer bo iskal prvo zmago. Hkrati je postal prvi Američan v finalu Miamija po letu 2010, ko je imel to čas Andy Roddick.

Isner bo od ponedeljka naprej našel svoje mesto znotraj elitne deseterice.