WTA Miami: Jelena Ostapenko na tesno mimo Eline Svitoline

20-letna Jelena Ostapenko ni uživala najboljšega začetka sezone, toda stvari se obračajo v Miamiju, kjer je dosegla polfinale. Prvega v sezoni po težko prigarani zmagi s 7:6 in 7:6 proti Elini Svitolini v 1 uri in 48 minutah.

Ostapenkova na tesno do polfinala (Foto: zimbio.com)

To je bilo njuno drugo srečanje in druga zmaga za Ostapenkovo, ki je dominirala na igrišču s 44 winerji in 42 neizsiljenimi napakami. Ona je tista, ki je igrala agresivnejši tenis. in če smo kaj opazili pretekla dva tedna, je da imajo na ameriških dve Masters turnirjih prednost igralci in igralke, ki gojijo napadalno igro. V ospredju so močni serverji. Svitolina tako s številkami 15-9 ni imela veliko možnosti, a se je vseeno odlično borila in prišla do dveh podaljšanih iger.

Imeli ste še oteževalne okoliščine, bilo je zelo vetrovno, zato sta dolgo iskali pravi ritem. Videli smo kar šest odvzemov servisov. Jelena je vseeno ostala bolj zbrana in zgrabila obe podaljšani igri s tremi mini brejki. Sedaj jo čaka Venus Williams ali Danielle Collins.

Pri vodstvu s 4/3 v podaljšani igri za Ostapenkovo je Latvijka dobila dva mini brejka, nato pa zaključila s servis winnerjem po 50 minutah. Svitolina je v drugem nizu nakazala povratek, povedla je s 3:1, toda v šesti igri je Ostapenkova izenačila z backhand winnerjem. Sledila sta še dve igri, kjer sta si dekleti izmenjali brejke, nato pa smo gledali zaključni “tiebreak”, kjer je Ostapenkova izkoristila četrto zaključno žogo.