WTA Finals: Sakarijeva presenetila Sabalenko za polfinale finala WTA

Maria Sakkari (Foto: Wilson Tennis)

Grkinja Maria Sakkari je na finalnem turnirju teniške WTA sezone v mehiški Guadalajari v skupinskem delu premagala prvo nosilko Aryno Sabalenko s 7:6 (1), 6:7 (6) in 6:3. S to zmago se je četrta nosilka prebila v polfinale, Belorusinja pa je izpadla.

Maria Sakkari (Foto: Wilson Tennis)

V drugem dvoboju je Poljakinja Iga Swiatek, peta nosilka, ugnala Španko Paulo Badoso s 7:5 in 6:4, a si je slednja, osma nosilka, že po prejšnjih dveh zmagah zagotovila polfinale. Sakkarijeva je v svojem prvem finalu WTA dobila zadnjih pet iger v dvoboju s Sabalenko in jo izločila iz boja za končno zmago. Belorusinja je imela priložnost, da bi dobila že uvodni niz, servirala je za zmago pri 5:3, a se je Grkinja vrnila in po podaljšani igri povedla. Drugi niz se je prav tako odločal v podaljšani igri, pripadel je Sabalenki.

Ta je imela pred tem že priložnost, da bi izenačila na 1:1, a je zapravila žogici za zmago v nizu že pri izidih 5:4 in 6:5. Sabalenka je bila nato v tretjem nizu sama sebi najhujša tekmica, napravila je deset dvojnih napak pri servisu, skupaj jih je imela v dvoboju kar 19, ter zapravila tudi vodstvo s 3:1.

Paula Badosa je igrala na svoj štiriindvajseti rojstni dan, čestitko zanj si je pripravila že v prejšnjih dnevih, ko si je zagotovila polfinale. Dvoboj z Igo Swiatek je dokaj gladko izgubila, a se bo za finale pomerila z rojakinjo Garbine Muguruzo.

V drugem polfinalnem paru bosta igrali Estonka Anett Kontaveit, ki si je priborila prvo mesto v drugi skupini, in Badosa.

Vir: Tenis Slovenija, STA