WTA Charleston: Kiki Bertens do največje lovorike

V nedeljo je Kiki Bertens pokazala mentalno in fizično moč, ki jo imajo le redke WTA igralke. Na Volvo Car Open turnirju v Charlestonu je zmagala največji turnir v karieri, skupno že peti. S prepričljivo predstavo je bila s 6:2 in 6:1 boljša od Julie Goerges.

Bertensova bo še nevarna na peščenih turnirjih (Foto: Google.com)

Nekaj ur prej je morala Nizozemka celo rešiti zaljučno žogico proti Madison Keys, ki je po 2 urah in 42 minutah le padla pod težo nasprotnice. To je bila njena že druga zmaga v prav toliko tekmah proti Nemki. Nato pa je šla še korak dlje. Antiklimatična tekma, saj po drugem odvzemu servisa v četrti igri Kiki ni več pogledala nazaj. Dominirala je z osnovne črte in nasprotnico naravnost povozila.

“Ne vem, kako mi je uspelo igrati tako dobro na pesku, toda bil je izjemen občutek,” je povedala Bertensova po tekmi. “Mislim, da Julia ni igrala svoj najboljši tenis, toda vseeno, skušala sem biti agresivna in vračati žogice nazaj v igrišče, ona pa je delala napake. Celokupno gledano sem se odrezala odlično.” 

Postala je prva Nizozemka, ki je slavila na tem turnirju. “To je zares neverjetno,” je hlipala od sreče. “Ne zavedam se še, kaj mi je uspelo, samo srečna sem. Čudovit začetek peščene sezone in še več prihaja v prihodnosti. Tekmo za tekmo, tako moram razmišljati. Še vedno lahko igram še bolje.”