Nadal: “Nazadnje sem brez bolečin igral v Šanghaju”

Rafael Nadal ima za seboj čudovit teden. Po več mesečni odsotnosti se je vrnil s suverenima zmagama na peščeni podlagi, s čimer je dokazal, da bo letos ponovno glavni favorit za zmage na vseh večjih turnirjih, vklučno z Roland Garrosom.

Nadal bo letos napadal zmago v Davisovem pokalu (Foto: TennisWorldUsa.com)

Nadal je premagal Alexandra Zvereva v treh gladkih nizih s 6:1, 6:4 in 6:4 v nedeljo in pomagal Španiji izenačti, nato pa je nalogo dokončal njegov sonarodnjak David Ferrer z zmago proti Philippu Kohlschreiberju,  da sta skupaj dosegla polfinale Davisovega pokala.

“Fizično gledano, se počutim pripravljenega. To je prvi turnir, ki sem ga dokončal letos. Zmaga proti Zverevu je bila pomembna, ne samo zame, ampak za mojo ekipo. Zadovoljen sem z nivojem, ki sem ga prikazal. Prvi niz je bil zares dober, nato pa sem malce padel, ampak to je tudi prvi turnir, zato ne morem pričakovati najboljše predstave. Moram priznati, da sem nazadnje brez bolečin igral v Šanghaju lansko leto,” je povedal Nadal in dodal: “Do konca leta sem pripravljen, da še kdaj zaigram v Davisovem pokalu, tako da sem vzhičen. Lahko nam uspe.”

“Naslednje srečanje je po zadnjem Grand Slamu, kar pomaga. Da sem zmagal dve tekmi proti dobrima nasprotnikoma, to mi vliva pozitivno energijo pred pomembnim obdobje sezone.”