Kavčič nemočen v 1. krogu ATP turnirja v Houstonu

Blaž Kavčič poti iz krize ni našel niti v Houstonu. Na 500.000 ameriških dolarjev vrednem peščenem turnirju serije ATP 250 je v 1. krogu brez večjega odpora klonil proti domačinu Tennysu Sandgrenu. Slednji se je po uri in 5 minutah igre veselil zmage s 6:2 in 6:2. 

Blaž Kavčič v Houstonu poražen ob prvi oviri. (Foto: zimbio.com)
Blaž Kavčič v Houstonu poražen ob prvi oviri. (Foto: zimbio.com)

Prehod na peščena igrišča Blažu Kavčiču ni prinesel izhoda iz krize. 31-letni Ljubljančan je v letošnji sezoni nastopil na 10 turnirjih, skupaj pa na 13 tekmah zbral le 2 zmagi. Še najboljši rezultat mu je uspel v Sofiji, kjer je po zmagi nad Laslom Djerejem prišel v osmino finala turnirja serije ATP 250. Od tedaj naprej je v 1. krogu kvalifikacij v Dubaju ugnal le še Sumita Nagala, trenutno pa se “Kaljut” nahaja v nizu 5 zaporednih porazov.

Tennys izgubil le 4 igre

V Houstonu se je Blaž poizkušal zoperstaviti četrtfinalistu OP Avstralije Tennysu Sandgrenu, ki je v preteklosti predvsem na turnirjih serije Challenger že dokazal, da se dobro znajde tudi na peščeni podlagi. V uri in 5 minutah je Kavčiču zadal 6 asov, kljub slabemu odstotku zadetih prvih servisov (53%) pa v celotnem obračunu ni izgubil niti ene servisne igre. Kavčič se je v tretji igri sicer kot prvi prebil do štirih žogic za odvzem servisa, a mu jih ni uspelo izkoristiti. Kazen je sledila že v naslednji igri, ko je 26-letni Američan ob prvi priložnosti do “brejka” in prevzel pobudo.

Skupno število osvojenih točk ob koncu obračuna je bilo 59:34 za Američana.

ATP 250 Houston (Zda, $500.000), pesek
1. krog: Sandgren T. (Zda/8) – Kavčič B. (SLO) 6:2, 6:2