Poslavlja se zmagovalka Roland Garrosa!

Casey Dellacqua (Foto: zimbio.com)

Casey Dellacqua (Foto: zimbio.com)

Po Samu Grothu bodo Avstralci v športni pokoj pospremili še eno tenisačico, ki je osvajala največje turnirje. Lopar bo namreč v kot postavila 33-letna Casey Dellacqua, ki je do največjega naslova v karieri prišla na Odprtem prvenstvu Francije leta 2011, ko je skupaj z Američanom Scottom Lipskyjem zmagala v konkurenci mešanih dvojic. 

Casey Dellacqua je leta 2011 v finalu Roland Garrosa premagala Katarino Srebotnik. (Foto: zimbio.com)
Casey Dellacqua je leta 2011 v finalu Roland Garrosa premagala Katarino Srebotnik. (Foto: zimbio.com)

Leta 2011 je bila v odlični formi slovenska tenisačica Katarina Srebotnik, ki je že takoj na začetku sezone skupaj s Kanadčanom Danielom Nestorjem osvojila turnir mešanih dvojic na Odprtem prvenstvu Avstralije. Tudi v Roland Garrosu se je Velenjčanka skupaj s Srbom Nenadom Zimonjićem prebila vse do finala, tam pa morala priznati premoč tedaj 26-letni Avstralki Casey Dellacqui in Američanu Scottu Lipskyju.

Zmagala tudi na zadnji uradni tekmi

Prav Avstralka pa se je danes, pri 33 letih odločila, da javnosti sporoči, da zaključuje svojo bogato teniško kariero. Res, da je Casey v svoji karieri s turnirjev velike četverice na svoj konto dodala le en naslov, a tistemu iz leta 2011 v Parizu je dodala še 7 final v konkurenci ženskih dvojic. Kar 4-krat se je v finale prebila skupaj z rojakinjo Ashleigh Barty, s katero je 11. februarja v Pokalu Fed odigrala tudi zadnjo uradno tekmo. Avstralki sta proti ukrajinski dvojici slavili zmago s 6:3 in 6:4.

Si je zaslužila tako ostre besede Margaret Court?

Avstralka, ki je poročena s Amando Judd, s katero ima tudi dva otroka, je bila na WTA lestvici med posameznicami najvišje uvrščena na 26. mesto leta 2014, med dvojicami pa dve leti kasneje na visoko 3. mesto. S središču pozornosti je povsem po nepotrebi pristala tudi lansko poletje, ko je za razburjenje teniške javnosti poskrbela 24-kratna zmagovalka turnirjev za Grand Slam, Margaret Court. Časopis “The West Australian newspaper” je namreč objavil odprto pismo nekdanje prve igralke sveta, ki je bilo naslovljeno  z “Očetje za dojenčke“. V njem je Caseyjina rojakinja povedala, da Dellacque pri načrtu imeti družino z istospolno usmerjenim partnerjem ne podpira in da bo otrok prikrajšan za očeta. Tedaj se je Dellacqua odzvala s twittom: “Margaret. Kar je dovolj, je dovolj.” Takrat so jo prek twitterja podprle mnoge rojakinje, med njimi Bartyjeva, Samantha Stosur, Daria Gavrilova in tudi Nicole Pratt. Mediji seveda večkrat ob srečanju z Dellacquo niso mogli mimo te teme. “V tistem trenutku sem bila resnično užaljena, predvsem zaradi tega, ker sem Margaret dobro poznala tudi osebno. Dobro si zavedam, da ima vsak pravico imeti svoje mnenje, a ko nekdo začne takole javno izločati družino, to ni v redu. Vem, da skupaj s partnerico dobro upravljava vlogo starševstva in da bosta otroka vedno imela ljubezen svojih staršev,” je na to temo junija leta 2017 še dodala Dellacqua.

Na "Australian LGBTI Awards" je letos Dellacqua dobila nagrado za najboljšo športnico leta 2017. (Foto: zimbio.com)
Na “Australian LGBTI Awards” je letos Dellacqua dobila nagrado za najboljšo športnico leta 2017. (Foto: zimbio.com)

Na Twitterju naval lepih besed dolgoletnih tekmic

Kakorkoli že, Casey Dellacqua je bila zares odlična tenisačica, ki je še v zadnjih trenutkih svoje kariere dosegala vrhunske rezultate. Ravno zato je s svojo odločitvijo še toliko bolj presenetila teniško javnost. V celotni karieri je med posameznicami zbrala 22 naslovov na turnirjih serije ITF, v konkurenci dvojic pa 7 naslovov na turnirjih serije WTA in 23 na Futuresih. Na Twitterju se je medtem že sprožil pravi plaz “twittov” ljudi iz sveta tenisa. Spodaj so našteti le nekateri izmed njih, še več pa jih lahko pričakujemo tekom dneva in tedna.

Darren Cahill: “Congrats Casey. All class all career. Good luck with life on the other side of tennis. Something tells me we will listening to you talking tennis very soon.”?

CoCo Vandeweghe:” ???? we will miss you case”

Irina Falconi: “YoYou’ll be missed girl!! ???

Kim Clijsters: “Congrats on a Great career and thank you for being an inspirational woman to so many. ❤️ Enjoy life after tennis …. ❤️

Daria Gavrilova: “Honestly, I’ve said this directly to @caseydellacqua.. But I just want to let the Twitter world know that she was the best team mate and I’m really going to miss her ? ??

Storm Sanders: “Congrats @caseydellacqua on a wonderful career ?? Thanks for paving the way for us WA girls, we are going to miss you Case!!! ??

Sabine Lisicki: Congrats on a great career dear Casey! Wishing you a wonderful time after tennis & hope to see you around some time ☺️?