Juvanova uspešno skozi kvalifikacije Futuresa v italiji

Kaja Juvan znova do preboja v glavni del turnirja v Italiji. (Foto: zimbio.com)

Kaja Juvan znova do preboja v glavni del turnirja v Italiji. (Foto: zimbio.com)

V tem tednu za razliko od nekaterih prejšnjih Slovenija na turnirjih serije Futures nima prav veliko svojih predstavnikov. Tokrat bodo naše oči uprte samo v Italijo, natančneje v Santo margherito di Pulo. Prejšnji teden je bila tam najboljša Tamara Zidanšek, ki si je tudi ta teden že priborila mesto v 2. krogu, skozi kvalifikacije pa se je v glavni del turnirja prebila tudi Kaja Juvan. 

Kaja Juvan znova do preboja v glavni del turnirja v Italiji. (Foto: zimbio.com)
Kaja Juvan znova do preboja v glavni del turnirja v Italiji. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Santa margherita di Pula skozi celotno sezono gosti ogromno turnirjev serije Futures, že nekaj tednov zapored pa na Sardiniji nastopata tudi Tamara Zidanšek in Kaja Juvan. Prva je v prejšnjem tednu šla vse do konca in prišla do 15. naslova na turnirjih serije Futures, druga pa se mora vsak teden posebej prebiti skozi kvalifikacijsko sito.

Juvanova v 1. krogu proti 2. nosilki

17-letna slovenska tenisačica je kvalifikacijski oviri ta teden še tretjič zapored brez problema preskočila. Tokrat je v prvem krogu s 6:1 in 6:1 ugnala Avstralko, v drugem pa s 6:2 in 6:2 Francozinjo. Francoska teniška igralka ji bo nasproti stala tudi v 1. krogu glavnega dela turnirja, a tokrat precej močnejša in na papirju velika favoritinja. Myrtille Goerges je namreč 2. nosilka turnirja, na WTA lestvici pa zaseda 189. mesto.

Prvo oviro v glavnem delu žreba pa je že uspešno preskočila Zidanškova, ki je še drug teden zapored na kolena spravila Belgijko Zimmermannovo.

ITF, Santa margherita di Pula (Italija, $25.000), pesek
Kvalifikacije, 1. krog: Ashley L. (Avs) – Juvan K. (SLO/6) 1:6, 1:6
Kvalifikacije, 2. krog: Juvan K. (SLO/6) – Djourbi S. (Fra/12) 6:2, 6:2
1. krog: Juvan K. (SLO/Q) – Goerges M. (Fra/2)  / sreda, predvidoma ob 10.00 /

1. krog: Zidanšek T. (SLO/1) – Zimmermann (Bel) 6:2, 6:3
2. krog: Zidanšek T. (SLO/1) – Zaja A. (Nem) / sreda, predvidoma ob 10.00 /