Winter Cup: Prepričljivi zmagi za reprezentanci dečkov U14 in fantov U16

Reprezentanca fantov U16 boljša od Belgije.

V petek so se v Winter Cupu prvič preizkusile reprezentance do 14. in 16. leta starosti. Deški reprezentanci so si po zmagah s 3:0 zagotovili napredovanje, medtem ko sta dekliški reprezentanci tesno klonili.

Reprezentanca fantov U16 boljša od Belgije.

Deška reprezentanca do 14. leta starosti se je v petek prestavila v popolni zasedbi. Svit Suljić in Patrik Semenič sta dobila vsak svoj obračun v posamični konkurenci, Semenič pa je kasneje v dvojicah združil še moči z Aljažem Štorom. Igralca sta proti Belgiji postavila končni rezultat 3:0. V naslednjem kolu se bodo varovanci Robija Cokana pomerili proti Romuniji.

Uspešna je bila tudi reprezentanca fantov do 16. leta starosti, prav tako proti Belgiji. Predstavila sta se Paolo Angeli in Žiga Šeško, ki sta priigrala vse tri točke. V soboto Slovenijo čaka obračun proti Nemcem.

Tesno je bila v 1. kolu poražena dekliška reprezentanca U16. Beti Butina Jazbec je po porazu Nale Kovačič rezultat proti Moldavkam poravnala na 1:1, prav omenjeni igralki pa sta v odločilnem obračunu dvojic nato tesno klonili.

Brez napredovanja v nadaljnje tekmovanje je ostala tudi reprezentanca deklic do 14. leta starosti. Proti močni zasedbi Bolgarije sta se v posamični konkurenci preizkusili Veritsa Yaneva in Zoja Peternel, ki sta morali priznati premoč nasprotnicama, sta pa Sloveniji kasneje točko v igri dvojic priigrali Peternelova in Jerca Fleischman.

Slovenski reprezentanci U14 in U16:

Deklice U14, Izmir (Turčija)
1. kolo: Slovenija – Bolgarija 1:2

Dečki U14, Bari (Italija)
1. kolo: Slovenija – Belgija 3:0
2. kolo: Slovenija – Romunija [4.2.]

Dekleta U16, Istanbul (Turčija)
1. kolo: Slovenija – Moldavija 1:2

Fantje U16, Leeuwarden (Nizozemska)
1. kolo: Slovenija – Belgija 3:0
2. kolo: Slovenija – Nemčija [4.2.]

FOTO