[TENIŠKI PREGLED TEDNA] – Pet najodmevnejših zgodb tega tedna

Rubrika “Teniški pregled tedna” nudi prelet najodmevnejših zgodb, ki so se zgodile pretekli teden. Ob poplavi zanimivih teniški zgodb se (pre)pogosto kakšno spregleda, zato bomo vsak teden preverili, kaj se je dogajalo zadnje dni v svetovnem tenisu na turnejah ATP in WTA.

Tennis Racket and Balls - [TENIŠKI PREGLED TEDNA] – Pet najodmevnejših zgodb tega tedna

V Wimbledonu krajša igra moških dvojic

Na teniškem turnirju v Wimbledonu v konkurenci moških dvojic ne bodo več igrali na tri dobljene nize, ampak le na dva, kot je to praksa tudi na drugih turnirjih, med drugim tudi na preostalih treh za Grand Slam, so sporočili prireditelji.

Kosmos Gerarda Piqueja proti Mednarodni teniški zvezi

Špansko podjetje Kosmos, katerega večinski lastnik je nekdanji nogometaš Barcelone Gerard Pique, je na Mednarodno športno razsodišče (Cas) v Lozani prijavilo Mednarodno teniško zvezo (Itf) zaradi “neupravičene prekinitve” pogodbe za organizacijo Davisovega pokala.

Rekorden obisk na uvodnem Grand Slamu sezone

Odprto prvenstvo Avstralije, prvi teniški Grand Slam sezone, ki se je končal z zmagama Srba Novaka Đokovića in Belorusinje Aryne Sabalenka, je zabeležil tudi rekorden obisk. Kot so danes sporočili organizatorji, je turnir na peti celini v treh tednih obiskalo več kot 900.000 gledalcev.

Pri ATP zaradi pomanjkanja dokazov brez ukrepov proti Zverevu

Nekdanji drugi najboljši teniški igralec sveta Alexander Zverev ne bo prejel nobene disciplinske sankcije združenja ATP. Neodvisna preiskava ATP ni našla zadostnih dokazov za utemeljitev obtožb o družinskem nasilju, pri čemer naj bi Nemec fizično napadel svoje nekdanje dekle.

Nadala čakata dva meseca okrevanja

Španski teniški zvezdnik Rafael Nadal je potrdil, da bo zaradi poškodbe mišice z igrišč odsoten od šest do osem tednov, je objavila hrvaška tiskovna agencija Hina.