Pri ATP zaradi pomanjkanja dokazov brez ukrepov proti Zverevu

Alexander Zverev (Foto: We Are Tennis)

Nekdanji drugi najboljši teniški igralec sveta Alexander Zverev ne bo prejel nobene disciplinske sankcije združenja ATP. Neodvisna preiskava ATP ni našla zadostnih dokazov za utemeljitev obtožb o družinskem nasilju, pri čemer naj bi Nemec fizično napadel svoje nekdanje dekle.

Alexander Zverev (Foto: We Are Tennis)

Kot so danes objavili pri združenju ATP, je zanje zdaj preiskava, ki so jo po obtožbah nekdanjega dekleta začeli oktobra 2021, končana.

Nekdanje dekle nemškega zvezdnika, Rusinja Olga Šaripova je na družbenih omrežjih ter v kasnejših intervjujih leta 2020 izpostavila fizično nasilje, ki ga je po lastnih besedah trpela v času zveze s 24-letnikom vse do konca leta 2019. Pri tem naj bi jo Zverev večkrat udaril, jo dušil z blazino ter jo zapiral v hotelske sobe, nazadnje na Mastersu v Šanghaju 2019.

Zverev je obtožbe ves čas zanikal in podprl preiskavo ATP, zdaj pa je temu pritrdilo tudi združenje ATP, saj je preiskava našla zgolj “nezadostne dokaze” o nasilju.

Kot so danes še zapisali pri moškem teniškem združenju, velika neodvisna preiskava Aleksandra Zvereva ni našla dovolj dokazov za utemeljitev objavljenih obtožb o zlorabah. “Posledično združenje ATP za zdaj ne bo sprejelo nobenih disciplinskih ukrepov.”

Če bi na plan prišli novi dokazi ali če kateri koli sodni postopek razkrije kršitve pravil ATP, bodo pri združenju vnovič ukrepali.

Vir: Tenis Slovenija, STA