Vroča Dalila preskočila tudi tretjo kvalifikacijsko oviro!

Vroča Jakupovićeva se ne zaustavlja! (Foto: wtatennis)

Vroča Jakupovićeva se ne zaustavlja! (Foto: wtatennis)

Katarina Srebotnik ne bo edina slovenska tenisačica, ki bo nastopila v glavnem delu travnatega WTA turnirja v Birminghamu. V konkurenci posameznic bomo lahko tudi od ponedeljka naprej namreč spremljali Dalilo Jakupović, ki je preskočila vse tri kvalifikacijske ovire. Bravo, Dalila! 

Vroča Jakupovićeva se ne zaustavlja! (Foto: wtatennis)
Vroča Jakupovićeva se ne zaustavlja! (Foto: wtatennis)

Zmagam nad Paolinijevo in Vickeryjevo je Dalila Jakupović v tretjem kvalifikacijskem krogu dodala še zmago nad Bernardo Pero. V Zadru rojeni Američanki je v kvalifikacijah pripadala vloga 3. nosilke, kar jo je tudi v obračunu proti Jakupovićevi postavljalo v vlogo favoritinje.

Jakupovićeva izkoristila obe “brejk” žogici, ubranila vseh 9

Američanka je bila v prvem nizu tista, ki je bila bolj nevarna na servis nasprotnice, a Jakupovićeva svojega začetnega udarca ni oddala. V prvem nizu se je slovenska tenisačica uspešno soočila z vsemi 4 žogicami za “brejk”, sama pa izkoristila edino, ki si jo je priigrala v 8. igri. Podobnemu scenariju smo bili priča v drugem nizu, ko je Bernarda Pera kot prva imela na voljo 4 žogice za “brejk” v 6. igri drugega niza, a Jakupovićeva se je znova rešila. Kazen za Američanko je sledila v 9. igri, ko je Dalila znova izkoristila prvo žogico za “brejk”, v naslednji igri pa obračun uspešno zaključila.

Možne nasprotnice Jakupovićeve v 1. krogu glavnega dela turnrija v Birminghamu so Barbora Strycova, Daria Kasatkina, Elise Mertens in Ashleigh Barty. V vsakem primeru torej Jakupovićevo čaka težka naloga.

WTA Birmingham (Velika Britanija, $936.128, trava), posamezno (Ž)
1. krog kvalifikacij: Jakupović D. (Slo) – Paolini J. (Ita) 7:6(5), 4:6, 7:6(6)
2. krog kvalifikacij: Jakupović D. (Slo) – Vickery S. (Kan/6) 7:6(3), 7:5
3. krog kvalifikacij: Jakupović D. (Slo) – Pera B. (Zda/3) 6:3, 6:4

Dvojice (Ž)
1. krog: