Vroča Dalila preskočila tudi tretjo kvalifikacijsko oviro!

Katarina Srebotnik ne bo edina slovenska tenisačica, ki bo nastopila v glavnem delu travnatega WTA turnirja v Birminghamu. V konkurenci posameznic bomo lahko tudi od ponedeljka naprej namreč spremljali Dalilo Jakupović, ki je preskočila vse tri kvalifikacijske ovire. Bravo, Dalila! 

dalila jakupovic dan magda linette melenggang ke babak kedua di bogota - Vroča Dalila preskočila tudi tretjo kvalifikacijsko oviro!
Vroča Jakupovićeva se ne zaustavlja! (Foto: wtatennis)

Zmagam nad Paolinijevo in Vickeryjevo je Dalila Jakupović v tretjem kvalifikacijskem krogu dodala še zmago nad Bernardo Pero. V Zadru rojeni Američanki je v kvalifikacijah pripadala vloga 3. nosilke, kar jo je tudi v obračunu proti Jakupovićevi postavljalo v vlogo favoritinje.

Jakupovićeva izkoristila obe “brejk” žogici, ubranila vseh 9

Američanka je bila v prvem nizu tista, ki je bila bolj nevarna na servis nasprotnice, a Jakupovićeva svojega začetnega udarca ni oddala. V prvem nizu se je slovenska tenisačica uspešno soočila z vsemi 4 žogicami za “brejk”, sama pa izkoristila edino, ki si jo je priigrala v 8. igri. Podobnemu scenariju smo bili priča v drugem nizu, ko je Bernarda Pera kot prva imela na voljo 4 žogice za “brejk” v 6. igri drugega niza, a Jakupovićeva se je znova rešila. Kazen za Američanko je sledila v 9. igri, ko je Dalila znova izkoristila prvo žogico za “brejk”, v naslednji igri pa obračun uspešno zaključila.

Možne nasprotnice Jakupovićeve v 1. krogu glavnega dela turnrija v Birminghamu so Barbora Strycova, Daria Kasatkina, Elise Mertens in Ashleigh Barty. V vsakem primeru torej Jakupovićevo čaka težka naloga.

WTA Birmingham (Velika Britanija, $936.128, trava), posamezno (Ž)
1. krog kvalifikacij: Jakupović D. (Slo) – Paolini J. (Ita) 7:6(5), 4:6, 7:6(6)
2. krog kvalifikacij: Jakupović D. (Slo) – Vickery S. (Kan/6) 7:6(3), 7:5
3. krog kvalifikacij: Jakupović D. (Slo) – Pera B. (Zda/3) 6:3, 6:4

Dvojice (Ž)
1. krog: