Roger branjenje naslova v Halleju pričenja proti Bedenetu

Ker za pripravo na Wimbledon na ATP turneji ni na voljo velikega števila turnirjev na travnati podlagi, se tudi najboljši tenisači na svetu poizkušajo vsak teden udeležiti enega izmed turnirjev. po Stuttgartu se tako v Halle seli tudi Roger Federer, ki pa bo za preboj v 2. krog turnirja moral ugnati Slovenca. Žreb mu je namreč namenil Aljaža Bedeneta. 

Žreb v Halleju ni pokazal usmiljenja do Bedeneta. (foto: GettyImages)
Žreb v Halleju ni pokazal usmiljenja do Bedeneta. (foto: GettyImages)

Roger Federer in Aljaž Bedene sta se enkrat v letošnji sezoni že pomerila in sicer v 1. krogu Odprtega prvenstva Avstralije, ko je zmago po pričakovanjih slavil Švicar. Tedaj je bilo 6:3, 6:4 in 6:3, tokrat pa se bosta tekmeca prvič med seboj pomerila tudi na travnati podlagi in sicer na mestu, kjer bo 36-letni Švicar letos lovil že jubilejno 10. turnirsko zmago.

28-letni Ljubljančan se bo na drugi strani turnirja v Halleju udeležil prvič. Bedene se je namreč v preteklosti raje udeležil turnirja v Queen’s Clubu, ker pa lani ta čas ni nastopil na nobenem izmed turnirjev, pa v tem tednu ne brani nobene ATP točke.

Favorit obračuna je znan, a v tenisu so se že dogajala še večja presenečenja, kot bi bila zmaga Aljaža proti Rogerju. Slednji v Halleju nastopa tradicionalno uspešno, v zadnjih 5 izvedbah pa je kar 4-krat šel vse do konca.

 

ATP 500 Gerry Weber Open (Halle, €1,983,595, trava), posamezno (M), 1. krog
Federer R. (Švi/1) – Bedene A. (Slo)