VIDEO: Bedene navdušil s potezo in z zmago nad Tomićem

Bedene ima na Budimpešto odlične spomine. (Foto: TennisTV)

Bedene ima na Budimpešto odlične spomine. (Foto: TennisTV)

V tem tednu je napočil čas za turnir serije ATP 250 v Budimpešti, kjer se kot kaže tako kot v preteklih letih tudi letos odlično počuti tudi Aljaž Bedene. 29-letni Ljubljančan je za začetek ugnal Bernarda Tomića, poskrbel pa tudi za udarec dneva. 

Bedene ima na Budimpešto odlične spomine. (Foto: TennisTV)
Bedene ima na Budimpešto odlične spomine. (Foto: TennisTV)

Leta 2017, ko se je moral v glavni del turnirja prebiti skozi kvalifikacijsko sito, je Aljaž Bedene v Budimpešti zabeležil kar 6 zmag, lansko leto pa 4. Prvič mu je to prineslo mesto v velikem finalu, kjer je klonil proti Francozu Lucasu Pouillu, drugič pa preboj v polfinale, kjer je nato po pravi drami moral priznati premoč Avstralcu Johnu Millmanu.

V letošnjem letu je Bedenetu žreb za prvega nasprotnika namenil prav tako Avstralca in sicer Bernarda Tomića. Nekdaj že 17. igralec sveta, je v zadnjih letih bleda senca obetavnega mladeniča, pravega recepta pa ni našel niti proti najvišje uvrščenemu Slovencu. Ta je tekmo pričel malo slabše, se znašel v zaostanku dveh “breakov” (0:3), a še do časa ujel prave občutke in na koncu po uri in 41 minutah slavil zmago s 7:6(5) in 6:4.

Zdaj proti Italijanu

Vloga 1. nosilca na turnirju v Budimpešti letos pripada Hrvatu Marinu Čiliću, s katerim bi se Aljaž Bedene lahko pomeril v četrtfinalu. Še pred tem bo Ljubljančanu nasproti stal 23-letni Italijan Matteo Berrettini, s katerim se je Aljaž enkrat v karieri že pomeril in sicer prav v Budimpešti. Lani je bilo napeto, po 2 urah in 34 minutah pa se je zmage s 7:6(2), 4:6 in 6:4 veselil Bedene.

ATP 250 Budimpešta, Hungarian Open 2019 (Madžarska, €524,340, pesek, zunaj), posamezno
1. krog: Tomić B. (Avs) – Bedene A. (Slo) 6:7(5), 4:6

Magical Aljaz Bedene ✨

Sometimes you just have to applaud your opponent 👏👏👏

Objavil/a Tennis TV dne Ponedeljek, 22. april 2019