Druga najboljša Hrvatica boljša od druge najboljše Slovenke

Tamara Zidanšek ni našla orožja proti Peguli. (Foto: Google)

Tamara Zidanšek ni našla orožja proti Peguli. (Foto: Google)

Turnir serije WTA International v Istanbulu bo v tem tednu potekal povsem v senci precej močnejšega turnirja v Stuttgartu. V največjem turškem mestu se je predstavila tudi Tamara Zidanšek, ki je v 1. krogu glavnega dela turnirja morala priznati premoč Petri Martić. 

Zidanškova dobro začela, slabše končala. (Foto: Google)
Zidanškova dobro začela, slabše končala. (Foto: Google)

V lanski sezoni se je na peščenem turnirju v Istanbulu vse do finala prebila Polona Hercog, ki pa se v letošnji sezoni za nastop na tem turnirju ni odločila. To pomeni, da bo kljub temu, da ji je spodletelo že v 1. krogu, s ponedeljkom najvišje uvrščena slovenska tenisačica znova postala Tamara Zidanšek.

21-letna Konjičanka je obračun 1. kroga 250.000 ameriških dolarjev vrednega turnirja serije WTA International proti Petri Martić pričela odlično in prvi niz dobila po 42 minutah z rezultatom 6:3. 40. igralka sveta je nato prestavila v višjo prestavo, v drugem nizu v bolje zadela 14-odstotkov prvih servisov več kot v prvem nizu (58%) in po uri in 15 minutah igre rezultat v nizih poravnala na 1:1.

Tudi v tretjem nizu je Hrvatica bila boljša nasprotnica, saj Zidanškovi ni ponudila niti ene žogice za “break”, sama pa je izkoristila 2 od 4.

WTA International Istanbul, TEB NBP Paribas Istanbul Cup 2019 (Turčija, $250.000, pesek), posamezno
1. krog: Martić P. (Hrv/6) – Zidanšek T. (Slo) 3:6, 6:1, 6:3