Velik skalp Zidanškove – padla je 13. igralka sveta!

Tamara Zidanšek v Moskvi do zmage kariere. (Foto: twitter.com)

Tamara Zidanšek v Moskvi do zmage kariere. (Foto: twitter.com)

Tamara Zidanšek si je na močnem turnirju serije WTA v Moskvi zagotovila mesto v četrtfinalu. In to na kakšen način. 20-letna Konjičanka je v tekmi 2. kroga prišla do največje zmage v karieri, saj je na kolena spravila 13. igralko sveta Dario Kasatkino. Po uri in 56 minutah je bilo 6:4, 2:6 in 6:4 v korist slovenske tenisačice. 

Tamara Zidanšek v Moskvi do zmage kariere. (Foto: twitter.com)
Tamara Zidanšek v Moskvi do zmage kariere. (Foto: twitter.com)

Opozorila je nase s 4 zmagami in prebojem v osmino finala WTA turnirja v Rabatu, sledila je premierna zmaga na turnirjih serije WTA na Braču, priborila si je mesto med najboljšimi 100 tenisačicami na svetu, sedaj pa je v Moskvi v slogu odlične letošnje sezone na kolena spravila še 13. igralko sveta. Beseda seveda teče o 20-letni Konjičanki Tamari Zidanšek, ki v zadnjih mesecih niza en uspeh za drugim.

Do četrtfinala v Parizu in Wimbledonu, a mimo Zidanškove ni šlo

Odlično formo je Zidanškova potrdila že v 1. krogu, ko je prepričljivo s 6:3 in 6:1 ugnala 150. igralko sveta Antonio Lottner, tokrat pa je trdo delo skozi vsa leta odigralo vlogo tudi na obračunu 2. kroga. Zidanškova je po uri in 56 minutah s 6:4, 2:6 in 6:4 ugnala 21-letno Dario Kasatkino, ki je v letošnji sezoni tako na Roland Garrosu kot tudi v Wimbledonu prišla vse do četrtfinala.

Slovenska tenisačica, ki se je s to zmago na WTA lestvici “v živo” povzpela že na visoko 84. mesto, je nasprotnici kar 9-krat odvzela začetni udarec (9/15). V tretjem nizu se je Zidanškova sicer znašla v težkem položaju, saj je z “brejkom” zaostanka izgubljala s 3:4, a nato dobila naslednje tri igre. V 10. igri tretjega niza je Tamara izkoristila že prvo zaključno žogico.

Za mesto v polfinalu kar 750.000 ameriških dolarjev vrednega turnirja serije WTA se bo Zidanškova pomerila proti 30-letni Nemki Lauri Siegemund, ki je v juliju zabeležila že 8 zmag, odlično formo pa potrdila z zmago nad Alize Cornet in slavjem ob prepričljivi zmagi s 6:0 in 6:3 nad Kateryno Kozlovo.

WTA Moskva (Rusija, $750,000, pesek), 2. krog
Zidanšek T. (Slo) – Kasatkina D. (Rus/2) 6:4, 2:6, 6:4

Četrtfinale
Siegemund L. (Nem) – Zidanšek T. (Slo)