Yann Marti žalil trenerja Rogerja Federerja, dobil kazen

30-letni švicarski tenisač Yann Marti je žalil glavnega trenerja švicarske reprezentance Severina Luthija, za kar bo kaznoval s strani ATP turnirja v Gstaadu.

Marti in Luthi (Foto: Tennisworldusa.com)

810. igralec sveta Yann Marti je bil vpleten v incident po zmagi v prvem krogu kvalifikacij v Gstaadu proti prijatelju Adrianu Bodmerju. Na neki točki je Marti pogledal proti Severinu Luthiju, drugače trenerju Rogerja Federerja, in rekel: “‘You can put it in the a**!” Besede je potrdilo več virov, tako iz občinstva, enoglasna sta bila tudi stranski sodnik in glavni sodnik Stephane Apostolou. Po tem, ko so video videli pri organizaciji ATP, je Marti dobil prepoved igranja. Moral bi igrati finalni obračun kvalifikacij proti Facundu Bagnisu, ampak do tega ni prišlo. Bagnis se je tako direktno uvrstil v glavni del žreba.

Marti bi lahko za neprimerno obnašanje dobil 4-mesečno prepoved igranja in veliko denarno kazen. To pa ni bilo prvič, da se je temperamentni tenisač spravil na Luthija, kateremu zameri predvsem, da so pri švicarski reprezentanci vedno dajali prednost Rogerju Federerju.