Andy Murray s smislom za humor ob porazni uvrstitvi

Andyja Murrayja so pogosto označili za neduhovitega, ampak Škot še kako vidi humor v dejstvu, da je trenutno 838. igralec sveta. Na svojo uvrstitev je ponosen. 

Po tem ko ni ubranil lanskoletnega četrtfinala v Wimbledonu, je Andy Murray zapustil najboljših 800. Strašansko visoka številka za igralca, ki je že stal kot najboljši na svetu. Trenutno pa je 838. igralec sveta, pred njim sta Shinji Hazawa in Yan Sabanin. Na instagramu je Murray, ki je tenisu kraljeval leta 2016, zapisal: “Ponosen.” Je pa že na poti v Washington, kjer bo zaigral na turnirju Citi Open. Tam je nazadnje nastopil leta 2015, ko je izgubil proti Teymurazu Gabashviliju v treh nizih. Zaigral je tudi naslednjo sezono, a izgubil proti Arnaudu Clementu v finalu.

Dobra novica za vse njegove navijače pa je, da bo lahko kaj hitro napredoval, saj ne brani ATP točk iz prejšnje sezone. Britanec bo tako prosto nastopil na treh zaporednih turnirjih, čeprav je rekel, da bo morda njegov urnik malce drugačen. Igral bo v Washingtonu in Torontu, nato pa na OP ZDA, pred katerim si bo vzel malo premora. Murray pravi, da mora odigrati čim več tekem in v noge dobiti kilometrino, zato je zahteval še “wild card” v Cincinnatiju.