Raonić zapravil prednost, Đoković ostaja v žrebu

Tudi Novak Đoković bo moral dobiti dve tekmi v razmaku nekaj ur, po tem ko je v treh nizih le premagal Grigorja Dimitrova, branilca lanskoletnega naslova. Novak je po zaspanem začetku prevladal z 2:6, 6:3 in 6:4 v 2 urah in 19 minutah.

Novak je še vedno v žrebu (Foto: Atpworldtour.com)

Težka tekma, a jo je vendarle izvlekel. Malček tudi po zaslugi Bolgara, ki je v ključnih trenutkih drugega niza popustil in mu ponudil priložnost. Najbolj boleča za Grigorja Dimitrova bo ostala poteza, ko je zgrešil relativno lahek smash, s čimer je izgubil začetni udarec in Novaka spustil nazaj v obračun. To je bila še osma zmaga v devetih medsebojnih tekmah za “Noleta”, ki je že ponovno na igrišču. Na drugi strani mreže pa je Miloš Raonić.

Deseti igralec sveta še z eno težko zmago

Naporen dan za “Noleta”, a je vseeno uspel dobiti dva obračuna, tako kot prvega pa je tudi drugega proti Raoniću reševal v tretjem nizu. Zdi se, da igralci, kot sta Dimitrov in Raonić, še niso pripravljeni zmagovati proti najboljšim, saj sta oba imela zares lepe priložnosti, da presenetita Srba, ki ta teden ne igra na najvišjem nivoju. Kanadčan je v prvem nizu že vodil z brejkom prednosti, a nato ob serviranju za niz mizerno padel.

Zbledel mu je njegov začetni udarec, največje orožje, ki ga premore. Podobno prednost pa je imel tudi v tretjem nizu, ampak je tudi tista izginila. Đoković je uporabil bogate izkušnje, prevzel pobudo in v ključni osmi igri tretjega niza prišel do pomembne prednosti, nato pa odserviral za zmago po 2 urah in 31 minutah igre. Raonić bo moral torej na prvo zmago še počakati. Proti današnjemu krvniku je dobil samo 2 izmed 23 nizov, ki sta jih odigrala!

[10]Novak Djokovic (SRB) vs Milos Raonic (CAN) 7-5 4-6 6-3
[7]Marin Cilic (CRO) vs [13]Pablo Carreno Busta (ESP) 7-6(7) 6-4