Ko naenkrat odkriješ pravo formo: Goffin mimo Del Potra

David Goffin je bil letos bolj v ozadju, ampak Belgijec počasi odkriva tisto pravo formo. V Cincinnatiju je že od prvega srečanja dalje kazal odlično igro, že sedaj dober teniški teden pa je kronal z odlično predstavo proti novemu tretjemu igralcu sveta Juanu Martinu del Potru, ki ga je premagal v dveh podaljšanih igrah.

David Goffin je blestel na backhand strani (Foto: Atpworldtour.com)

Goffin je že vodil za niz in brejk, a Belgijec še ni bil pripravljen na gladko zmago. Gledali smo še eno podaljšano igro, kjer pa je bil ponovno bolj zbran nižji od tenisačev. Prislužil si je četrti Masters polfinale kariere in prvi v letošnji sezoni. “Bil je težak dan,” je potarnal Goffin. “Proti Del Potru sem igral z visoko intenziteto, sploh z backhandom po diagonali, saj taktično ni bilo lahko najti rešitve. Po drugi strani pa sva odigrala dve podaljšani igri in sem obe dobil. Vesel sem, da sem prvič v polfinalu.”

Ključno za tenis Goffin je njegovo gibanje. “Ponovno se počutim dobro in se lahko premikam. Borim se že od prve tekme naprej, mentalno pa sem svež. Tekmo za tekmo sem boljši, samozavesten pa sem postal po zmagi v prvem krogu proti Stefanosu Tsitsipasu. Proti Benoitu Paire in Kevinu Andersonu sem bil že boljši.” 

Goffin se bo v naslednjem krogu pomeril proti Rogerju Federerju, ki je s 6:7, 7:6 in 6:2 premagal Stana Wawrinko. Nazadnje, ko sta igrala, je bilo leta 2017 v Londonu na turnirju najboljših osem, kjer je slavil Goffin, ampak Federer je tisti, ki vodi v medsebojnih srečanjih s 6-1. “V Cincinnatiju igra zelo dobro, obožuje centralno igrišče. Tu so hitri pogoji, podlaga je hitra. Pred mano je težka naloga, ampak igrati proti Rogerju, je vedno nekaj posebnega.”