Federer vrti nazaj leta, dve zmagi v enem dnevu

Drugi igralec sveta, 37-letni Roger Federer je dosegel dve zmagi v enem dnevu. In to nista bili lahki tekmi, kar je še bolj spodbudno za Švicarja, ki ta teden lovi že osmi naslov v Cincinnatiju. V treh nizih je bil za odtenek boljši od Stana Wawrinke. 

Roger Federer po vseh teh letih še vedno boljši od Stana Wawrinke (Foto: Tennisworldusa.com)

V prvih dveh nizih sta bila igralca povsem poravnana, in glede na to, da je prva podaljšana igra šla v roke mlajšega izmed Švicarjev, je bilo v drugi posledično precej napeto. Stan je bil od zmage oddaljen dve točki, a Federer se ni dal. S solidno igro z osnovne črte, ki je bazirala na izmenjavah na backhand strani, je prevladal, nato pa v tretjem izkoristil padec koncentracije nasprotnika in ušel s tekmo. 6:7, 7:6 in 6:2 je bilo po 2 urah in 16 minutah. To je bilo njuno 24. srečanje in prvo od Indian Wellsa lansko leto. Federer je praznoval še 21. zmago proti dobremu prijatelju, s katerim sta pred desetimi leti osvojila zlato olimpijsko medaljo v konkurenci dvojic. Od takrat se je marsikaj spremenilo, tudi to, da sta oba postala starša in imata skupno gledano pet otrok.

“Skušal sem se spomniti, kaj je fokus. Osredotočen sem bil na svoj začetni udarec in poskušal sem slediti taktiki, ki sva jo pripravila s trenerjem, predvsem v igrah, kjer sem vračal servis. Ampak nikoli se mi ni povezalo vse skupaj, zato sem moral garati in biti potrpežljiv. Previden sem moral biti, da se ne razburjam in da si ne privoščim slabe servisne igre. Bila je izenačena tekma in res mi je odleglo, da sem prišel skozi,” je povedal Federer.

https://www.youtube.com/watch?v=vrTdrp_gPQs