Federer zmlel Mayerja, že danes ga čaka Wawrinka

Roger Federer bo moral zmagati dveh tekmi v enem dnevu (Foto: Atpworldtour.com)

Roger Federer je s 6:1 in 7:6 ugnal Leonarda Mayerja, a Švicar še ni opravil posla za danes. Mogoče je to res prvi turnir po Wimbledonu za Rogerja Federerja, toda tega v njegovi igri ni opaziti. Hitra podlaga v Cincinnatiju mu še kako ustreza, a bo moral danes premagati tudi fizične ovire. Pri 37 letih bo moral odigrati dve tekmi v enem dnevu, saj je včerajšnje dogajanje prekinilo deževje. Danes ponoči se bo pomeril proti Stanu Wawrinki. 

“Kar nekaj časa je minilo, odkar sem odigral dve v enem dnevu,” je povedal sedemkratni šampion. “Očitno od leta 2004. Sem pa kar pogosto treniral dvakrat v dnevu, tako da če nisem pripravljen, potem nikoli ne bom bil. Veselim se, igral bom proti Stanu. Pred desetimi leti sva skupaj osvojila zlato olimpijsko medaljo. Vesel sem tudi zanj, da igra vedno boljši tenis in se vrača.”

Sedemkratni šampion v Cincinnatiju igral prvič po letu 2015 in deluje na poti do novega naslova, toda do tja je še dolga. Najprej bo moral izločiti dobrega prijatelja in sonarodnjaka. Samozavesti mu bo bržkone dala današnja 31. zmaga od 38 tekem v letošnji sezoni. Roger in Leonardo sta se prej v karieri pomerila dvakrat, enkrat leta 2014 v Šanghaju, kjer je Argentinec zapravil pet zaključnih žog, in enkrat na OP ZDA, ko je Federer slavil gladko v treh nizih za zmago v prvem krogu tekmovanja.