Isner: “Ne bom odšel v Azijo, ampak bom ob ženi in otroku”

Za Johna Isnerja je Roger Federer zares velik navdih, ki mu daje motivacijo. Američan ga je izpostavil kot največjega vzornika in popoln primer za vse mlade tenisače.

Roger in John sta dobra prijatelja (Foto: Tennisworldusa.com)

“Po njemu se zgleduje veliko tenisačev, ne samo otrok,” je povedal Isner. “Da mu še vedno uspeva pri 37 letih, tako talentiran je, nekaj najboljšega, kar se nam je zgodilo. Ampak dejstvo, da še vedno tako dobro igra pri 35, 36 letih, to mi daje motivacijo. Da ga vidim, kako se je lotil zadeve. Vedno si je dal dovolj časa za počitek in regeneracijo, in ko si starejši, je pomembno, da si spočit. Nemogoče je igrati toliko turnirjev kot pri 23 letih. Trenutno imamo kar nekaj tenisačev, ki niso več najmlajši, a vseeno zelo uspešni. Rafael Nadal, pa tudi Kevin Anderson, on je star 32 let. Pred desetletjem, če si dosegel starost 30 let, si bil že na poti v pokoj. Obsojen si bil na smrt. Danes je drugače.”

Isner bo okoli 22. septembra postal tudi oče. “Planiram, da bo malce kaotično. Sploh glede spanja, ampak glede mojega urnika naprej, mislim, da ne. Imam službo, ki jo moram opraviti po najboljših močeh. Tisti dan, ko pa se mi bo rodila hčerka, bo zame najpomembnejši v življenju. Po OP ZDA verjetno ne bom igral veliko tenisa, ne bom odšel v Azijo. Tam bom ob svoji ženi in otroku.”