Tsitsipas ubranil 2 zaključni žogi in ugnal Zvereva v Torontu

Grk po Đokoviću na kolena spravil še Zvereva. (Foto: zimbio.com)

Grk po Đokoviću na kolena spravil še Zvereva. (Foto: zimbio.com)

Grk Stefanos Tsitsipas je včeraj uprizoril veličastno vrnitev in ubranil dve žogici za zmago ter presenetil branilca naslova Nemca Alexandra Zvereva s 3:6, 7:6(11) in 6:4 za uvrstitev v polfinale Rogers Cupa.

Grk po Đokoviću na kolena spravil še Zvereva. (Foto: zimbio.com)
Grk po Đokoviću na kolena spravil še Zvereva. (Foto: zimbio.com)

19-letni Stefanos Tsitsipas je dosegel 28 “winner” udarcev, med njimi 18 na njegovi forhend strani, v preobratu iz zaostanka s 3:6, 2:5 in po dveh urah in 27 minutah presenetil drugega nosilca Alexandra Zvereva. Tsitsipas je postal najmlajši igralec po Rafaelu Nadalu leta 2006 (Monte-Carlo), ki je premagal tri igralce iz najboljše deseterice na enem samem turnirju.

“Doseči takšne stvari je zares lepo,” je dejal Tsitsipas. “Zelo sem ponosen na to, kdo sem in da imam v takšni starosti takšne rezultate, ki jih nikoli nisem pričakoval. Vedno sem mislil, da bo trajalo več let, da bi se to zgodilo, toda s trdim delom, ki ga opravljam, me to ne preseneča. Verjamem, da imam igro, s katero se lahko kosam proti takšnim igralcem. Zelo sem samozavesten.

V svojem prvem ATP Masters 1000 polfinalu, se bo Tsitsipas srečal s številko 6 moškega tenisa Kevinom Andersonom za mesto v nedeljskem finalu. Z zmago bi mu uspel celo dosežek, da postane najmlajši igralec, ki je na istem dogodku zaporedoma premagal štiri igralce znotraj najboljše deseterice, odkar je bil leta 1990 ustanovljen ATP Wourld Tour.

Tsitsipas vodi v medsebojnih dvobojih z izidom 1:0 po zmagi v edinem prejšnjem srečanju v Estorilu maja letos. “[Kevin] je zelo težak nasprotnik, predvsem na trdi podlagi. Ima odličen servis, lahko je zares nevaren. Veliko napada in jemlje žogo zgodaj. Spet grem [v dvoboj] z majhnimi pričakovanji. Zavedam se, da je favorit,” je priznal Tsitsipas.

Tsitispas, trenutno uvrščen na 27. mesto na ATP lestvici, si je že zagotovil, da se bo v ponedeljek prvič prebil med najboljših 20 teniških igralcev na svetu. Kot zanimivost lahko povemo še, da bo v ponedeljek Juan Martin del Potro, po porazu Zvereva v četrtfinalu, prvič postal član najboljše trojice na ATP svetovni računalniški lestvici.