Stockholm: Tsitsipas si zasluži biti med najboljšimi

Stefanos v finalu Toronta (Foto: Google)

Stefanos Tsitsipas, mladenič iz Grčije, je ravno danes v dveh nizih gladko premagal Fabia Fogninija in se uvrstil v finale ATP turnirja v Stockholmu. Mladi zvezdnik, ki je dopolnil 20 let, verjame, da si zasluži igrati na največjih igriščih proti najboljšim na svetu. 

Tsitsipas bo jutri iskal svoj prvi ATP naslov (Foto: Tennisworldusa.com)

Morda bo prav jutri dočakal, to kar si želi že pretekli dve leti. Osvojiti hoče ATP turnir, do cilja pa mu manjka samo še ena zmaga. Ta bo morala priti proti Ernestsu Gulbisu, ki se je tik pred zimo prebudil iz večletnega spanca in navdušuje v Stockholmu. Prejšnji dan je v treh nizih ugnal Jacka Socka, danes pa je bil prav tako v treh nizih boljši še od enega Američana, in sicer John Isnerja. 

Tsitsipas je bil blizu tega, da osvoji naslov, že v Barceloni in na Masters turnirju v Tortonu. V obeh primerih je končal kot poraženec proti Rafaelu Nadalu. Grk ima za seboj že sedaj odlično sezono. Nabral je nekaj zares impresivnih zmag proti Novaku Đokoviću, Dominicu Thiemu, Alexandru Zverevu in proti Kevinu Andersonu. Trenutno je 16. igralec sveta, čeprav je bil avgusta že eno mesto višje. “Na igrišču se počutim odlično in verjamem, da si zaslužim več, kot samo NextGen finale. Seveda je to odlična kampanja in bom del nje, ampak zmožen sem večjih uspehov. Zaslužim si biti na največje odru z najboljšimi tenisači.”