Rafa spodbuja otroke, naj se ukvarjajo s športom

Rafael Nadal je predlagal, naj se otroci ukvarjajo s športom, saj ta razvija dober športen duh. Ni nujno, da gre za tenis, samo da so aktivni, tekmovalni in borbeni. To jih naredi za dobre osebe.

Nadal je hvaležen za življenje, ki ga ima (Foto: Tennisworldusa.com)

Šport ima veliko pozitivnih učinkov, predvsem na najmlajše, ki se preko njega učijo odgovornosti. Borijo se za cilj in so pripravljeni žrtvovati. Spremljajo svoj napredek, se spopadajo z zmagami in porazi, učijo se iz svojih napak in rastejo. To jih pripravlja na življenje. “Tenis je zelo dober šport, sploh če si obkoljen z dobrimi ljudmi. V tenisu je dobra atmosfera. Nudi ti izobrazbo in vrednoste, ki jih potrebuješ, da si dober človek. Da se izboljšaš kot oseba. Jaz sem imel veliko srečo, da sem imel ob sebi dobre ljudi, ki so me usmerjali in vodili.”

“Zato sem danes tudi tukaj. Zares sem običajen človek, ki uživa situacijo, ki mi jo je dal tenis. Priložnost, da postanem profesionalni športnik. Tako sem imel možnost, da doživim stvari, ki jih drugače nikoli ne bi mogel. Tenis ti omogoči življenje izven igrišča, saj spoznaš veliko ljudi, potuješ po svetu in spoznavaš kulture. Vedno treniraš, kar pomeni, da živiš v zdravem svetu. Športni duh je pomemben za vrednote in izobrazbo otrok.”