Tri vražje Slovenke v drugem krogu!

Kaja (Foto: Tenis Slovenija)

Sijajne so letos na angleški sveti travi vražje Slovenke, saj so se kar tri uvrstile v 2. krog tretjega letošnjega turnirja za Grand Slam.

Kaja (Foto: Tenis Slovenija)

Že v ponedeljek je preboj v nadaljevanje oziroma med 64 najboljših uspel najbolj izkušeni Poloni Hercog, v torek pa sta slovensko bero podvojili 21-letna Tamara Zidanšek in 18-letna Kaja Juvan. Konjičanka je v kar dve uri in 22 minut trajajočem dvoboju porazila nekdanjo finalistko Wimbledona Kanadčanko Genie Bouchard (6:3, 5:7, 8:6). Premierno zmago na enem od turnirju velike četverice pa je dosegla Kaja Juvan, ki je že v kvalifikacijah zmagala trikrat, tokrat pa je premagala 94. igralko z lestvice WTA, Čehinjo Kristyno Pliškovo. Za končnih 6:4, 2:6, 6:4 je Pliškova sicer osvojila več točk (109:107), a je Ljubljančanka v tretjem nizu uvodoma odvzela servis nasprotnici in prednost zadržala do končne zmage. Slovenski uspeh je še toliko bolj popoln, saj profesionalni poti obeh igralk načrtujejo in vodijo slovenski trenerji. Nad Tamaro Zidanšek bdita Zoran Krajnc in Marjan Čuk, medtem ko je Kajin trener od samih začetkov Robi Cokan. Čestitke vsem trem igralkam in srečno v nadaljevanju turnirja, ko se bo Hercogova pomerila s 17. igralko sveta Američanko Madison Keys, Zidanškova se bo srečala s 15. igralko Kitajko Qiang Wang, še najbolj pa je lahko zadovoljna Kaja Juvan, ki bo pokazala vso razkošje znanja proti 23-kratni zmagovalki turnirjev za grand slam, Američanki Sereni Williams.

V moški konkurenci je imela Slovenija v igri Aljaža Bedeneta, ki je bil ponovno blizu uspeha, a je bil tokrat boljši Italijan Matteo Berrettini (3:6, 6:3, 6:2, 7:6), ki je leta 2017 klonil v finalu največjega turnirja v Sloveniji Zavarovalnica Sava Slovenia Open v Portorožu, ko ga je premagal Ukrajinec Sergiy Stakhovsky.

Vir: Tenis Slovenija