Federer še 17. zaporedoma uspešno začel Wimbledon

Federer (Foto: Google)

Osemkratni zmagovalec teniškega turnirja v Wimbledonu Švicar Roger Federer je v uvodu letošnjega tekmovanja ugnal Južnoafričana Lloyda Harrisa s 3:6, 6:1, 6:2 in 6:2 ter se še 17. leto zaporedoma uvrstil vsaj v drugi krog ter začel pot k novemu starostnemu rekordu za zmagovalca turnirja za Grand Slam.

Federer (Foto: Google)

Tokrat je imel 37-letni Švicar tudi potrebni kanček sreče za na koncu vendarle gladko zmago. Harris je prvi niz namreč dobil, obenem pa je nastopil poškodovan, saj ima težave z levo mečno mišico. “Res sem imel na začetku nekaj težav. Noge sem imel ‘zmrznjene’ in žogica nikakor ni hotela tja, kamor sem si želel. Lloyd pa je dobro zadeval, stvari so se hitro odvijale in postal sem nervozen. Lloyd je res igral dober tenis in zelo sem se moral potruditi za preobrat,” je po dvoboju povedal letos drugopostavljeni Švicar, ki je v Wimbledonu dosegel že 96. posamično zmago.

Slabše je je šlo Avstrijcu Dominicu Thiemu, dvakratnemu zmagovalcu Pariza, ki ga je izločil ameriški veteran Sam Querrey, polfinalist Wimbledona 2017, s 6:7 (4), 7:6 (1), 6:3 in 6:0. Kot pravi Thiem, je tekmo odločil “break” v tretjem nizu pri izidu 4:3. “Do takrat sem igral odlično. Sam je nato izkoristil prvo žogico za odvzem servisa. Po te sem bil nekako jezen, na igrišču pa ni šlo nič več po načrtih.”

Na robu izpada je bil tudi Avstralec Nick Kyrgios, ki je rojaka Jordana Thompsona ugnal s 7:6 (4), 3:6, 7:6 (10), 0:6 in 6:1. Avstralec je še enkrat več pokazal izjemna nihanja v igri, a dosegel tudi 23 asov. Zdaj čaka na Španca Rafaela Nadala, ki je v večernem delu ugnal Španca Yuichija Sugito s 6:3, 6:1 in 6:3 in svet napeto pričakuje nov spektakel, morda celo ponovitev presenečenja iz leta 2014, ko je Avstralec presenetljivo ugnal Španca.

Vir: Tenis Slovenija, STA 2019