Odletela je Rusinja Marija Šarapova; Bartyjeva brez težav

Bartyjeva vprašljiva za Wimbledon. (Foto: Instagram)

Bartyjeva vprašljiva za Wimbledon. (Foto: Instagram)

Prva teniška igralka sveta, Avstralka Ashleigh Barty, je uspešno začela nastope na turnirju v Wimbledonu. V uvodnem krogu je odpravila Kitajko Saisai Zheng s 6:4 in 6:2. V 2. krogu jo čaka Belgijka Alison Van Uytvanck.

Bartyjeva vprašljiva za Wimbledon. (Foto: Instagram)
Bartyjeva (Foto: Instagram)

V ženski konkurenci je bila uspešna četrtopostavljena branilka naslova Nemka Angelique Kerber ki je rojakinjo Tatjano Maria ugnala s 6:4 in 6:3. “To je tisti turnir v letu, kjer si res želiš igrati najboljši tenis. Vedno smo zato tudi bolj živčni, še bolj pa, če nastopaš v vlogi branilca naslova,” je po tekmi povedala Kerberjeva, ki je bila dodatno nervozna tudi zaradi imenitne družbe na tribunah, kjer je bila med drugim vojvodinja Kate.

Uspešna pa je bila tudi vodilna igralka s svetovne jakostne lestvice Avstralka Ashleigh Barty, ki je Kitajko Zheng Saisai premagala s 6:4 in 6:2. Po zmagi v Parizu je torej uspešno začela tudi na angleški sveti travi, čeprav je bilo v prvem nizu težko.

Vodstvo s 3:0 je zapravila in Kitajka je celo izenačila na 4:4. “V prvem krogu je pač vedno težko,” pa je to pokomentirala Avstralka, ki želi postati prva igralka po Sereni Williams 2015, ki je v eni sezoni osvojila London in Pariz. Njena nasprotnica bo nepredvidljiva Belgijka Alison Van Uytvanck, ki je lani presenetila predlansko branilko naslova Garbine Muguruza.

Uspešna je bila tudi 11. nosilka in sedemkratna zmagovalka v britanski prestolnici Američanka Serena Williams, ki je gladko s 6:2 in 7:5 premagala italijansko kvalifikantko Guilio Gatto-Monticone. “Počutim se najbolje po letošnjem februarju. Morala sem izpustiti velik del sezone in nekaj pomembnih turnirjev, a sem zelo vesela, da zdaj spet lahko igram,” je po dvoboju povedala 37-letna Američanka, ki se je na igrišča vrnila po poškodbi kolena.

Manj sreče pa je imela zmagovalka iz leta 2004 Rusinja Marija Šarapova, ki je proti Francozinji Pauline Parmentier dvoboj pri izidu 6:4, 6:7 (4) in 0:5 zaradi poškodbe leve roke predala.

Vir: Tenis Slovenija, STA