Hercogova v Wimbledonu ponovila uspeh iz leta 2017

Polona Hercog. (Foto: Twitter)

Polona Hercog za finalni obračun sploh ni potrebovala stopiti na igrišče. (Foto: Twitter)

Slovenija ima prvič po letu 2010 v Wimbledonu znova udeleženko 3. kroga v konkurenci posameznic. Tako kot pred 2 letoma, je to uspelo Mariborčanki Poloni Hercog, ki je v 2. krogu s 6:2 in 6:4 ugnala 16. igralko sveta, Madison Keys, ter si tako priborila zmenek s tenisačico, ki predstavlja senzacijo turnirja. 

Hercogova v Wimbledonu blesti. (Foto: Twitter)
Hercogova v Wimbledonu blesti. (Foto: Twitter)

Polona Hercog je dobro formo na travnati podlagi potrdila že v Eastbourneu, kjer je ugnala kar 4 nasprotnice, v osmini finala pa drago prodala svojo kožo proti Romunki Simoni Halep. Še bolje se 28-letna Mariborčanka počuti v Wimbledonu, kjer je v 1. krogu po tesnem obračunu ugnala Viktorio Kužmovo, v 2. krogu pa na kolena spravila še 16. igralko sveta, Američanko Madison Keys.

Prvega niza je bilo konec že po 25 minutah. Hercogova je zaostajala z 1:2, nato pa nanizala kar 7 iger zapored in prišla do vodstva s 6:2 in 2:0. V prvi polovici drugega niza je imela slovenska tenisačica nato tako pri vodstvu z 2:0 kot tudi pri prednosti s 3:1 priložnosti, da se prebije do dvojnega ‘breaka’ prednosti, a Američanka se je tedaj rešila.

V nadaljevanju je bilo napeto le še pri vodstvu Hercogove s 3:2, ko je Keysova imela na voljo 2 povezani ‘break’ žogi (15:40) za izenačenje na 3:3, a Hercogova je tedaj predvsem prvo ‘break’ žogo rešila na izjemen način, s ‘passing’ udarcem na forehandu.

Za osmino finala proti 15-letnici

Hercogova je s prebojem v 3. krog izenačila svoj največji uspeh do sedaj v Wimbledonu. Nazadnje je Mariborčanki to uspelo leta 2017, ko je najprej porazil Nemko Anniko Beck, v 2. krogu bila boljša od Američanke Varvare Lepchenko, v 3. krogu pa nato morala priznati premoč Rusinji Svetlani Kuznetsovi.

Tokrat najvišje uvrščeno slovensko tenisačico čaka obračun proti 15-letni Cori Gauff, ki v Wimbledonu predstavlja pravo senzacijo. Naprej se je Američanka uspešno prebila skozi kvalifikacije, nato pa je v glavnem delu turnirja ugnala še dve specialistki za travnato podlago, Venus Williams in Magdaleno Rybarikovo. Na WTA lestvici, ki se osvežuje iz tekme v tekmo, je Hercogova po zmagi nad Keysovo napredovala na 47. mesto.

Wimbledon, posamezno (Ž), 2. krog
Keys M. (Zda/17) – Hercog P. (Slo) 2:6, 4:6
Zidanšek T. (Slo) – Wang Q. (Kit/16) [4.7.] 
Williams S. (Zda/11) – Juvan K. (Slo/Q) [4.7.]

3. krog
Hercog P. (Slo) – Gauff C. (Zda/Q) [5.7.]

Že izpadla
Jakupović D. (Slo) – Flipkens K. (Bel) 1:6, 3:6