Tretji dan moških posameznikov prekinil dež

Aljažu Bedenetu ni uspel preboj v 3. krog turnirja v Wimbledonu. Od nosilcev je izpadel Lucas Pouille, manjše presenečenje pa je tudi zaostanek Stana Wawrinke, katerega dvoboj je prekinil dež. Roger Federer je brez težav opravil z Lucasom Lackom.

Wawrinko je rešil dež (Foto: Zimbio.com)

Tretji dan organizatorjem ni uspelo pripeljati do konca, a je ta kljub temu postregel s kar nekaj zanimivimi dvoboji. Za gledalce je bil seveda najbolj zanimiv dvoboj Aljaža Bedeneta proti Raduju Albotu, v katerem je Aljaž v petih nizih in po skoraj štirih urah in pol igre moral priznati premoč vrstniku iz Moldavije. V petih nizih so slavili še Dennis Novak, ki je presenetljivo ugnal 17. nosilca Lucasa Pouilla, Mackenzie McDonald in Ivo Karlovič. Američan in Hrvat sta slavila celo na razliko dveh iger, saj v petem nizu ni podaljšane igre.

V ostalih končanih dvobojih ni bilo večjih presenečenj. V treh nizih sta med drugimi slavila Miloš Raonič in Roger Federer, slednji v najkrajšem dvoboju danes, trajajočem le dobro uro in pol.

Je pa tenisačem in organizatorjem danes zagodel dež, saj dvobojev s tem razlogom niso dokončali Marin Čilić, Stan Wawrinka, John Isner, Philipp Kohlschreiber, Kevin Anderson in Stefanos Tsitsipas. Med njimi je v največjih težavah Wawrinka, ki zaostaja z 0:2 v nizih, ostali pa bolj ali manj nadzorujejo rezultat. Nadaljevanje sledi jutri.