Toni Nadal o tem, kdo bi zmagal med Federerjem in Nadalom

Rafael Nadal in Roger Federer sta se nazadnje na pesku pomerila daljnega leta 2013 v finalu Masters turnirja v Rimu. Takrat je dominiral Španec, po tem pa sta igrala le še na igriščih s trdo podlago, kjer je Švicar dobil pet izmed šestih naslednjih srečanj.

Favorit še vedno ostaja Rafa (Foto: Zimbio.com)

Toda kaj bi se zgodilo, če bi se letos še enkrat pomerila na pesku? Na primer v Roland Garrosu. Nadal malce starejši, Federer močno starejši, a hkrati prvi na svetu, z izboljšanim backhandom, bolj napadalno igro, a hkrati bržkone slabšo vzdržljivostjo. Federer je v letu 2017 Nadala premagal štirikrat, a vedno na trdi podlagi.

Toni Nadal ima svoje mnenje: “Mislim, da ima Roger veliko različnih možnosti, kako premagati Rafo, to je vse, kar potrebuje. Je prvi na svetu in igra odlično, toda če je moj nečak zdrav in pripravljen, na tri dobljene nize v Roland Garrosu je nedvomno favorit Rafa.”

57-letnik je spregovoril tudi o poškodbi kolka: “Premikamo se v pravo smer in mislim, da bo okreval do začetka peščene sezone. Mentalno bo pripravljen na dober tenis. Vajen je že tega. Ve, kako se mora pripraviti na povratek. Premagati mora ta trenutek nesamozavesti v svoje telo. Nikoli ni igral čisto brez bolečin, saj se je vedno dodatno poškodoval.”