Razigrani Donskoy v Miamiju izločil Bedeneta

Po Poloni Hercog je Slovenija na teniškem turnirju v Miamiju tudi v moški konkurenci med posamezniki izgubila svojega edinega predstavnika. Aljaž Bedene proti Evgenyju Donskoyju sicer s predstavo ni razočaral, a zaradi dveh izgubljenih servisnih iger klonil in tako ekspresno zaključil z nastopanjem na Floridi. 

Aljaž Bedene na Floridi brez uspeha. (Foto: zimbio.com)
Aljaž Bedene na Floridi brez uspeha. (Foto: zimbio.com)

Aljaž Bedene, ki je po odličnem nastopanju na peščeni podlagi v Južni Ameriki izpustil turnir v Indian Wellsu, se je na zmagovalne tirnice poizkušal vrniti v Miamiju, a neuspešno.

Zapravljena set priložnost v prvem nizu

V 1. krogu mu je žreb namenil nepostavljenega Rusa Evgenyja Donskoyja, Aljaž pa je tudi po mnenju stavnic veljal za rahlega favorita obračuna. 28-letni Ljubljančan je tekmo pričel odlično in z vrhunskim serviranjem hitro povedel z 1:0. Tudi v nadaljevanju niza je Bedene brez večjih problemov držal svoj začetni udarec, v 6. igri pa si je kot prvi priigral priložnost za odvzem nasprotnikovega servisa, a je ni izkoristil. Novo priložnost je imel Aljaž v 10. igri prvega niza, ko je brejk žogica hkrati pomenila tudi žogico za zaključek prvega niza, a tudi tokrat je Slovenec ni uspel izkoristiti. Kazen je prišla v naslednji igri, ko je Rus izkoristil že prvo priložnost za odvzem servisa in kasneje z osvojeno servisno igro prvi niz zaključil z rezultatom 7:5.

Rus je na igrišču deloval popolnoma zbran in predvsem navdušil z izjemno trdno obrambo. Skozi celoten obračun proti Aljažu ni poizkušal dosegati t.i. “winnerje”, temveč je s potrpežljivo in zanesljivo igro Aljaža spravljal v obup. Donskoy je v drugem nizu kot edini prišel do priložnosti za odvzem servisa, izkoristil pa je tretjo v 5. igri, ko je povedel s 3:2 in tekmo kasneje brez večjih težav pripeljal do konca.

ATP Masters Miami, $7.972.535, trda podlaga, 1. krog
Donskoy E. (Rus) – Bedene A. (SLO) 7:5, 6:4