Thiem storil na videz nemogoče, Federer ponovno na vrhu

Dominic Thiem tako kot pred dvanajstimi meseci v Rimu tudi tokrat on tisti, ki končuje vladavino Rafaela Nadala. V četrtfinalu turnirja serije Masters v Madridu, kjer se vendarle igra na malce hitrejši peščeni podlagi, je Avstrijec s 7:5 in 6:3 premagal Španca in mu prekinil niz 50 zaporednih nizov. V polfinalu ga čaka Kevin Anderson.  

Čeprav sta se srečala že pred tedni, pa je tam Thiem zmrznil in doživel hud poraz, je bilo tokrat drugače. Bolj agresiven, bolj natančen in odločen. Hitrejša podlaga mu je nedvomno pomagala, a pomembno je bilo dejstvo, da je Thiem ponovno prikazal izjemno predstavo. Rafa na drugi strani bi si verjetno želel, da bi igral malo bolje, a že to, da izgubil komajda prvo tekmo letos na pesku, pove dovolj. Borec brez primere, ki še vedno ostaja velik favorit za zmago na Roland Garrosu.

Avstrijec je bil zelo motiviran in je bil pripravljen na igrišču pustiti vse, kar je imel, kar se mu je na koncu tudi obrestovalo. Po 2 urah in 2 minutah in s kar dvema brejkoma v drugem nizu se je veselil ogromno, ogromne zmage, za katero mu je iskreno čestital tudi Nadal. Vedel je namreč, da je njegov tekmec odigral izjemno, sam pa je po toliko tekmah potreben počitka. V Rimu bo skušal stvari postaviti na svoje mesto.

Thiem je tudi eden redkih, ki je večkrat uspel premagati Rafaela Nadala. Na pesku je to uspelo le Gastonu Gaudiu in Novaku Đokoviću. To pa pomeni, da bo Rafa od ponedeljka naprej drugi igralec sveta, saj ga bo takole “s kavča” prehitel Roger Federer. Švicar bo svoj levji delež ATP točk branil s pričetkom travnate sezone.