WTA Madrid: Klepačeva po tesnem boju ostala brez finala

Slovensko-španska naveza v Madridu ostala brez finala. (Foto: zimbio.com)

Slovensko-španska naveza v Madridu ostala brez finala. (Foto: zimbio.com)

Danes bo v Madridu potekal finalni obračun turnirja serije WTA Premier v konkurenci ženskih dvojic, v njem pa žal ne bo slovenske tenisačice Andreje Klepač. 32-letna Koprčanka je skupaj z Mario Jose Martinez Sanchez klonila v polfinalnem obračunu, kjer sta morali priznati premoč prvima nosilkama Ekaterini Makarovi in Eleni Vesnini. 

Slovensko-španska naveza v Madridu ostala brez finala. (Foto: zimbio.com)
Slovensko-španska naveza v Madridu ostala brez finala. (Foto: zimbio.com)

Še petič v šestih poizkusih sta Andreja Klepač in Maria Jose Martinez Sanchez morala priznati premoč Rusinjama Ekaterini Makarovi in Eleni Vesnini. Rusinji, ki skupaj nastopata že od leta 2012 in sta v karieri osvojile že tudi Roland Garros, Wimbledon in OP Zda, sta tako le še korak oddaljeni od prvega naslova na turnirju serije WTA Premier v Madridu. Rusinji sta tu v finalu nastopili že leta 2012, ko sta morala priznati premoč italijanski navezi Errani S./Vinci R.

Klepačeva in Martinez Sanchezova polfinalnega obračuna sicer ne bi mogli pričeti bolje, saj sta že v prvi igri prišli do odvzema servisa nasprotnic. Rusinji sta do “ribrejka” prišli v 4. igri, nato pa je vse do podaljšane igre prvega niza nismo videli več niti ene žogice za “brejk”. V tie-breaku sta imeli Slovenka in Španka dva servisa pri zaostanku 4:5, oba izgubili in posledično zapravili tudi možnosti za prvi niz. V drugem sta si dvojici prav tako po enkrat odvzeli servis, lepa priložnost pa se je Klepačevi in Martinez Sanchezovi ponudila v 12. igri drugega niza, ko sta na servis Rusinj prišli do dveh žogic za niz. Ekaterina in Elena sta se rešili, v podaljšani igri pa znova bili bolj zbrani in prišli do velike zmage.

WTA Premier Mutua Madrid Open 2018 (Španija, $6,685,828), pesek, dvojice
1. krog: Arraubarrena-V. L./Srebotnik K. – Rosolska A/Spears A. 5:7, 5:7
1. krog: Buzarnescu M./Cornet A. – Klepač A./Martinez Sanchez M. J. 2:6, 4:6
2. krog: Pavlyuchenkova A./Savchuk O. – Klepač A./Martinez Sanchez M. J. 1:6, 6:3, 7:10
Četrtfinale: Konta J./Zhang S. – Klepač A./Martinez Sanchez M. J. 4:6, 2:6
Polfinale: (1)Makarova E./Vesnina E. – Klepač A./Martinez Sanchez M. J. 7:6(4), 7:6(4)

Finale: (1)Makarova E./Vesnina E. – (3)Babos T./Martinez Sanchez M. J.