[TENIŠKI PREGLED TEDNA] – Pet najodmevnejših zgodb tega tedna

Rubrika “Teniški pregled tedna” nudi prelet najodmevnejših zgodb, ki so se zgodile pretekli teden. Ob poplavi zanimivih teniški zgodb se (pre)pogosto kakšno spregleda, zato bomo vsak teden preverili, kaj se je dogajalo zadnje dni v svetovnem tenisu na turnejah ATP in WTA.

Tennis Racket and Balls - [TENIŠKI PREGLED TEDNA] – Pet najodmevnejših zgodb tega tedna

Vodstvo Združenja poklicnih teniških igralcev ATP se je odločilo za spremembo točkovanja na turnirjih vseh ravni med posamezniki, so zapisali na spletni strani. Nekaj več točk bo na voljo na turnirjih najvišje ravni, vključno z Grand Slami, nekaj manj pa jih bodo deležni igralci serije Challenger in turnirjev Mednarodne teniške zveze ITF.

Angelique Kerber izgubila prvi dvoboj po rojstvu otroka

Nemška teniška igralka Angelique Kerber je izgubila svoj prvi dvoboj po rojstvu otroka. Nekdanja prva teniška dama na svetu in trikratna zmagovalka turnirjev za Grand Slam je na mešanem reprezentančnem turnirju v Sydneyju in Perthu morala priznati premoč Italijanki Jasmine Paolini, ki je zmagala s 6:4 in 7:5.

Muchova zaradi poškodbe izpušča OP Avstralije

Čehinja Karolina Muchova, osma igralka svetovne teniške lestvice WTA, je na svojem Facebook profilu sporočila, da zaradi poškodbe zapestja izpušča Odprto prvenstvo Avstralije, uvodni turnir za Grand Slam sezone v začetku naslednjega leta.

Teniški dvoboj McCabe – Thiem v Brisbanu prekinila kača

Kvalifikacijski teniški obračun za uvrstitev v glavni del turnirja v avstralskem Brisbanu med domačim igralcem Jamesom McCabejem in Avstrijcem Dominicom Thiemom je prekinila kača, ki je priplazila na osrednje igrišče, je zapisala francoska tiskovna agencija AFP.

Nadal: “Nikakor ne gre za poslovilno turnejo”

Po skoraj letu dni se v teniško karavano vrača španski zvezdnik Rafael Nadal. Sam pravi: “Ne pričakujem veliko. Nemogoče je sploh pomisliti nato, da bi zmagoval na turnirjih.” Prvi nastop Španca čaka na turnirju v Brisbanu, ki se začenja na silvestrovo. Nazadnje je Nadal igral 18. januarja letos na Odprtem prvenstvu Avstralije.