[TENIŠKI PREGLED TEDNA] – Pet najodmevnejših zgodb tega tedna

Rubrika “Teniški pregled tedna” nudi prelet najodmevnejših zgodb, ki so se zgodile pretekli teden. Ob poplavi zanimivih teniški zgodb se (pre)pogosto kakšno spregleda, zato bomo vsak teden preverili, kaj se je dogajalo zadnje dni v svetovnem tenisu na turnejah ATP in WTA.

Tennis Racket and Balls - [TENIŠKI PREGLED TEDNA] – Pet najodmevnejših zgodb tega tedna

Vse več kritik glede osrednjega teniškega igrišča v Cancunu

Kritikam glede ustreznosti teniških igrišč na zaključnem turnirju serije WTA v mehiškem Cancunu ni videti konca. Po poročanju francoske tiskovne agencije AFP vse več igralk meni, da osrednje igrišče s trdo podlago ni “varno” in da krovna zveza WTA svojih igralk ne spoštuje oziroma ne upošteva njihovih mnenj.

Zverevu skoraj pol milijona kazni, ta jo izpodbija

Sodišče v Berlinu je teniškemu zvezdniku Alexandru Zverevu naložilo 450.000 evrov kazni zaradi domnevnega fizičnega napada na žensko maja 2020, je poročala francoska tiskovna agencija AFP. Nekdanji drugi igralec sveta pa izpodbija kazen, ki jo je sicer dobil 2. oktobra.

Sinnner zaradi utrujenosti odpovedal Pariz, kritike organizatorjem

Četrti igralec sveta, Italijan Jannik Sinner, je po zmagi v 2. krogu predčasno končal igranje na Mastersu ATP v Parizu z nagradnim skladom 5,77 milijona evrov. Sinner je dvoboj 3. kroga proti Avstralcu Alexu de Minaurju odpovedal zaradi utrujenosti, so objavili organizatorji.

Pegula ostaja neporažena na finalu WTA v Cancunu

Jessica Pegula iz ZDA, peta igralka sveta, je na zaključnem teniškem turnirju sezone WTA v mehiškem Cancunu ostala neporažena. V tretjem obračunu skupinskega dela je premagala Grkinjo Mario Sakkari s 6:3 in 6:2. V sobotni polfinale se je uvrstila že prej po zmagah nad Belorusinjo Aryno Sabalenka in Kazahstanko Eleno Rybakina.

ATP Pariz: Đoković premagal Runeja in se maščeval za lanski poraz v Bercyju

Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković se je uvrstil v polfinale zadnjega Mastersa sezone v Parizu. Na turnirju z nagradnim skladom 5,77 milijona evrov se je maščeval za poraz v lanskem finalu in v dvorani Bercy premagal Danca Holgerja Runeja s 7:5, 6:7 (3), 6:4. Dvoboj je trajal dve uri in 49 minut.