Sinnner zaradi utrujenosti odpovedal Pariz, kritike organizatorjem

Četrti igralec sveta, Italijan Jannik Sinner, je po zmagi v 2. krogu predčasno končal igranje na Mastersu ATP v Parizu z nagradnim skladom 5,77 milijona evrov. Sinner je dvoboj 3. kroga proti Avstralcu Alexu de Minaurju odpovedal zaradi utrujenosti, so objavili organizatorji.

Jannik Sinner (Foto: ATP)

Prav organizatorji so bili deležni kar nekaj kritik, češ da Italijanu niso omogočili dovolj časa za regeneracijo po sinočnjem dvoboju 2. kroga, ki ga je Sinner z zmago proti Američanu Mackeinzieju McDonaldu končal šele ob 2:37 zjutraj.

Na teren bi moral spet stopiti po nekaj več kot 14 urah, a je Sinner nastop odpovedal.

“Vesel sem Jannikove zmage, a program turnirja je brezobziren do igralcev,” je po nočnem dvoboju potožil trener 22-letnega Italijana Darren Cahill.

Trikratni finalist turnirjev za grand slam in osmi igralec sveta, Norvežan Casper Ruud, se je prav tako obregnil ob organizatorje. “Bravo za ATP, lep način, da se pomaga enemu najboljših igralcev pri regeneraciji in tem, da bo lahko čim bolje pripravljen, potem ko je dvoboj končal ob 2.37 zjutraj. Štirinajst ur in pol za regeneracijo! Kakšna šala,” je bentil Norvežan.

Sinner, ki je v nedeljo osvojil naslov na Dunaju, se bo zdaj pripravljal na zaključni masters v Torinu, kjer bo igralo osem najboljših igralcev sveta.

Vir: Tenis Slovenija, STA