[TENIŠKI PREGLED TEDNA] – Pet najodmevnejših zgodb tega tedna

Rubrika “Teniški pregled tedna” nudi prelet najodmevnejših zgodb, ki so se zgodile pretekli teden. Ob poplavi zanimivih teniški zgodb se (pre)pogosto kakšno spregleda, zato bomo vsak teden preverili, kaj se je dogajalo zadnje dni v svetovnem tenisu na turnejah ATP in WTA.

Tennis Racket and Balls - [TENIŠKI PREGLED TEDNA] – Pet najodmevnejših zgodb tega tedna

Italijanski teniški zvezdnik Jannik Sinner si je kot četrti zagotovil nastop na zaključnem turnirju osmerice, ki bo sredi novembra v Torinu. To mu je uspelo po zmagi v drugem krogu Mastersa v Šanghaju z nagradnim skladom 8,37 milijona evrov.

Kaja Juvan sredi drugega niza predala dvoboj v 2. kolu

Kaja Juvan (99. igralka na WTA) je zaključila z nastopi v Koreji. V 2. kolu je dvoboj sredi drugega niza predala zaradi slabega počutja.

Izvršni direktor avstralske teniške zveze Craig Tiley, ki opravlja tudi naloge direktorja turnirja za veliki slam v deželi spodaj dol, je presenetil z izjavo, da bo januarja na Odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu nastopil tudi španski as Rafael Nadal, poročanje britanske agencije Reuters navaja hrvaška tiskovna agencija Hina.

Fernandez in Siniakova v finalu Hongkonga

Kanadčanka Leylah Fernandez in Čehinja Katerina Siniakova sta finalistki teniškega turnirja WTA 250 v Hongkongu z nagradnim skladom 245.410 evrov. Fernandez je bila v polfinalnem dvoboju boljša od pete nosilke, Rusinje Ane Blinkove s 6:2 in 7:5, Siniakova pa je ugnala šesto nosilko, Italijanko Martino Trevisan s 6:4 in 6:2.

ATP Šanghaj: V finalu Hurkacz proti Rublevu

Rus Andrey Rublev in Poljak Hubert Hurkacz sta finalista teniškega Mastersa 1000 v Šanghaju z nagradnim skladom nekaj več kot osem milijonov evrov. Rus je v polfinalu premagal Bolgara Grigorja Dimitrova s 7:6, 6:3, Poljak pa je bil boljši od Američana Sebastiana Korde s 6:3, 6:4.