Direktor OP Avstralije razkril, da bo januarja v Melbournu zaigral tudi Nadal

Izvršni direktor avstralske teniške zveze Craig Tiley, ki opravlja tudi naloge direktorja turnirja za veliki slam v deželi spodaj dol, je presenetil z izjavo, da bo januarja na Odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu nastopil tudi španski as Rafael Nadal, poročanje britanske agencije Reuters navaja hrvaška tiskovna agencija Hina.

Španec ni igral od januarja letos, ko si je poškodoval kolk v drugem krogu Odprtega prvenstva Avstralije ob porazu proti Mackenzieju McDonaldu.

Sedemintridesetletni Nadal, ki je osvojil 22 turnirjev za Grand Slam, naj bi bil sprva odsoten osem tednov, junija pa je prestal novo operacijo v kolku.

Informacij direktorja turnirja v Melbournu še ni mogel potrditi Nadalov predstavnik Benito Perez-Barbadillo, ki je za Reuters povedal, da trenutno ne more še ničesar konkretnega povedati o Nadalovem prihajajočem urniku.

Kljub temu pa je Tiley v oddaji The Today Show pohitel z drzno napovedjo, da je španski teniški igralec potrdil svojo udeležbo na prvem turnirju za grand slam v sezoni 2024. Ta bo na igriščih Melbourne Parka od 14. do 18. januarja.

“Tu lahko ekskluzivno razkrijemo, da se bo Rafa vrnil,” je dejal Tiley.

“Odsoten je bil večji del leta in v pogovoru z njim je potrdil, da se vrača, nad tem smo zelo navdušeni. To je super,” je dejal Tiley.

Nadal je dejal, da se namerava upokojiti po sezoni 2024 zaradi vrste poškodb, ki omejujejo njegove nastope na teniških turnirjih.

Septembra letos je prvič po 20 letih izpadel iz najboljše stoterice teniških igralcev. Nadal je strmoglavil na 240. mesto, vendar je upravičen do zaščitene uvrstitve, ker je bil poškodovan in ni tekmoval vsaj šest mesecev.

Izrazil je tudi željo, da bi naslednje leto igral na olimpijskih igrah v Parizu. Olimpijski turnir bo potekal na igriščih Roland Garrosa, kjer je Nadal osvojil 14 od svojih 22 naslovov na turnirjih za Grand Slam.

Stadion Roland Garros bo prizorišče olimpijskih dvobojev od 27. julija do 4. avgusta 2024. Turnir za veliki slam v Parizu pa bo od 20. maja do 9. junija.

Nadal je dvakrat zmagal na OP Avstralije, zadnji naslov na Australian Open pa je dosegel leta 2022, ko je premagal Rusa Daniila Medvedeva.

Vir: Tenis Slovenija, STA