[TENIŠKI PREGLED TEDNA] – Pet najodmevnejših zgodb tega tedna

Rubrika “Teniški pregled tedna” nudi prelet najodmevnejših zgodb, ki so se zgodile pretekli teden. Ob poplavi zanimivih teniški zgodb se (pre)pogosto kakšno spregleda, zato bomo vsak teden preverili, kaj se je dogajalo zadnje dni v svetovnem tenisu na turnejah ATP in WTA.

Tennis Racket and Balls - [TENIŠKI PREGLED TEDNA] – Pet najodmevnejših zgodb tega tedna

Hrvaška osvojila Hopmanov pokal

Hrvaška teniška reprezentanca je osvojila Hopmanov pokal, tekmovanje mešanih reprezentanc je prvič potekalo v Nici v Franciji. V finalu je povedla z 2:0 proti Švici, tako dvoboja dvojic niso odigrali, ker ne bi več odločal o končnem razpletu.

Čez vikend dobili tri zmagovalce ATP turnirjev

Argentinski teniški igralec Pedro Cachin je na turnirju v Gstaadu prišel do svojega prvega naslova na tekmovanjih najvišje ravni. V svojem prvem finalu v karieri je na švicarskem pesku s 3:6, 6:0 in 7:5 premagal Španca Alberta Ramosa Vinolasa, ki tako ostaja pri štirih osvojenih turnirjih.

Kitajka Zheng v Palermu do prvega naslova WTA

Kitajka Qinwen Zheng je zmagovalka teniškega turnirja WTA v Palermu z nagradnim skladom 230.000 evrov. Dvajsetletna Zheng je v finalu po treh nizih s 6:4, 1:6 in 6:1 premagala 27-letno Italijanko Jasmine Paolini.

Tamara Zidanšek tokrat v Lozani obstala v četrtfinalu

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek na turnirju serije WTA 250 v Lozani ni uspela ponoviti dosežka iz leta 2021, ko je prišla do turnirske zmage. 25-letno Konjičanko je tokrat v četrtfinalu nadigrala Madžarka Anna Bondar.

Blaž Rola in Nino Serdarušić velika zmagovalca turnirja v Umagu!

Slovenski teniški igralec Blaž Rola je le tri mesece po vrnitvi na turnejo prišel do svoje prve turnirske zmage na turnirjih serije ATP. V bližnjem Umagu se je odlično ujel z domačinom Ninom Serdarušićem, s katerim sta v dvojicah ugnala vso konkurenco. Igralca sta bila v finalu boljša od 1. nosilcev turnirja.