Čez vikend dobili tri zmagovalce ATP turnirjev

Andrey Rublev (Foto: ATP)

Argentinski teniški igralec Pedro Cachin je na turnirju v Gstaadu prišel do svojega prvega naslova na tekmovanjih najvišje ravni. V svojem prvem finalu v karieri je na švicarskem pesku s 3:6, 6:0 in 7:5 premagal Španca Alberta Ramosa Vinolasa, ki tako ostaja pri štirih osvojenih turnirjih.

Andrey Rublev (Foto: ATP)

Španski veteran je sicer dobil prvi niz, v drugem pa nato ni osvojil niti igre. V tretjem je imel prednost do izida 5:4, nato pa izgubil tri zaporedne igre in moral priznati premoč tekmecu, do tega turnirja 90. igralcu sveta. Cachin, ki se bo zdaj prebil do 49. mesta na lestvici ATP, do finala ni izgubil niti niza, v drugem krogu pa je izločil tudi prvega nosilca Španca Roberta Bautisto Aguta.

Pedro Cachin (Arg) – Albert Ramos Vinolas (Špa) 3:6, 6:0, 7:5

Rublev zmagovalec Bastada

Andrey Rublev je postal prvi Rus, ki je dobil teniški turnir na peščenih igriščih švedskega Bastada. V finalu je drugi nosilec s 7:6 (3) in 6:0 premagal prvega nosilca in zmagovalca leta 2021 Norvežana Casperja Ruuda. Za Rusa je bil to že 14. osvojeni turnir in po Monte Carlu drugi letos. Ruud ostaja pri desetih, devet od teh je osvojil na pesku.

Rublev, sedmi igralec sveta, je v prvem nizu povedel s 4:2, a se je Ruud vrnil, izenačil, zmagovalca je morala tako odločiti 13. igra. Rus je bil v njej prepričljivo boljši, popustil pa ni niti v nadaljevanju, v drugem nizu je tekmeca povsem nadigral in mu ni pustil niti igre.

Rusu, ki je bil na turnirjih na pesku najboljši petič, se ni poznalo, da je imel v soboto dolg polfinalni obračun proti Argentincu Cerundolu – trajal je dve uri in 49 minut, ki ga je dobil s 7:6, 6:7 in 6:3.

Andrey Rublev (Rus/2) – Casper Ruud (Nor/1) 7:6 (3), 6:0

Mannarino zmagovalec Newporta

Francoz Adrian Mannarino je zmagovalec teniškega turnirja ATP v ameriškem Newportu. Za tretjo zmago v karieri je v finalu premagal domače presenečenje, 18-letnega Alexa Michelsena s 6:2, 6:4.

Mladi Američan si je prvič v karieri priigral finale, a je moral nato danes priznati premoč 38. igralcu lestvice ATP. Ta je slavil na tretjem turnirju te ravni v karieri, doslej je zmagal v nizozemskem Rosmalenu leta 2019 in lani v ameriškem Winston-Salemu.

Adrian Mannarino (Fra/2) – Alex Michelsen (ZDA) 6:2, 6:4

Vir: Tenis Slovenija, STA