[TENIŠKI PREGLED TEDNA] – Pet najodmevnejših zgodb tega tedna

Rubrika “Teniški pregled tedna” nudi prelet najodmevnejših zgodb, ki so se zgodile pretekli teden. Ob poplavi zanimivih teniški zgodb se (pre)pogosto kakšno spregleda, zato bomo vsak teden preverili, kaj se je dogajalo zadnje dni v svetovnem tenisu na turnejah ATP in WTA.

Tennis Racket and Balls - [TENIŠKI PREGLED TEDNA] – Pet najodmevnejših zgodb tega tedna

Britanska teniška igralka Emma Raducanu je zaradi poškodbe desne roke odpovedala dvoboj uvodnega kroga na turnirju WTA v Madridu. Zmagovalka Odprtega prvenstva ZDA v New Yorku 2021 bi se morala pred nevi pomeriti z Bolgarko Viktorijo Tomovo, po njeni odpovedi pa je nastalo vrzel zapolnila avstrijska srečna poraženka Julia Grabher.

Pred natanko 30 leti moški na igrišču zabodel Moniko Seleš

Danes mineva natanko 30 let od napada na teniško igralko Moniko Seleš. Takratno predstavnico Jugoslavije je v nemškem Hamburgu na turnirju zabodel zdaj že pokojni domačin Günter Parche, dogodek pa je spremenil tenis in botroval precej strožjim varnostnim ukrepom na igriščih.

Simona Halep maja na prvo zaslišanje zaradi dopinga

Romunska teniška igralka Simona Halep bo imela predvidoma konec maja prvo zaslišanje zaradi dopinške kršitve in pogojne kazni, ki jo je prejela novembra lani, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Enaintridesetletna Romunka še naprej trdi, da zavestno ni jemala prepovedanih poživil.

Od leta 2025 turneja ATP brez linijskih sodnikov

Vodstvo poklicnega združenja teniških igralcev ATP je danes v izjavi za javnost zapisalo, da bodo linijske sodnike do leta 2025 v celoti zamenjali z elektronskim sistemom sojenja ELC Live.

Đoković bo lahko zaigral na OP ZDA!

Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković bo lahko zaigral na Odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku, saj se je vlada ameriškega predsednika Joeja Bidna odločila, da potnikom iz tujine za vstop v ZDA ne bo več treba predložiti potrdila o cepljenju proti covidu-19.