Emma Raducanu upa na hitro vrnitev po poškodbi roke

Britanska teniška igralka Emma Raducanu je zaradi poškodbe desne roke odpovedala  dvoboj uvodnega kroga na turnirju WTA v Madridu. Zmagovalka Odprtega prvenstva ZDA v New Yorku 2021 bi se morala pred nevi pomeriti z Bolgarko Viktorijo Tomovo, po njeni odpovedi pa je nastalo vrzel zapolnila avstrijska srečna poraženka Julia Grabher.

emma raducanu - Emma Raducanu upa na hitro vrnitev po poškodbi roke
Emma Raducanu (Foto: Jimmie48/WTA)

Raducanu, trenutno 85. igralka na jakostni lestvici WTA, bi se v primeru zmage v uvodnem krogu nato v španski prestolnici pomerila s prvo igralko na svetu – Poljakinjo Igo Swiatek.

Dvajsetletna Britanka je v tej sezoni odigrala le deset dvobojev, na njih pa je dosegla le pet zmag. Med drugim se je v prvem krogu poslovila na turnirjih v Miamiju in Stuttgartu, po odpovedi turnirja v Madridu pa bo bržkone izgubila tudi mesto med “top 100” igralk na svetu.

Racucanu se je v svetu tenisa zapisala kot prva igralka, ki se je prek kvalifikacij prebila na glavni turnir za grand slam in ga nato tudi osvojila. Pred poldrugim letom ji je to uspelo v Flushing Meadowsu, potem ko je v finalu premagala Kanadčanko Leylah Fernandez.

Vir: Tenis Slovenija, STA