[TENIŠKI PREGLED TEDNA] – Pet najodmevnejših zgodb tega tedna

Rubrika “Teniški pregled tedna” nudi prelet najodmevnejših zgodb, ki so se zgodile pretekli teden. Ob poplavi zanimivih teniški zgodb se (pre)pogosto kakšno spregleda, zato bomo vsak teden preverili, kaj se je dogajalo zadnje dni v svetovnem tenisu na turnejah ATP in WTA.

Tennis Racket and Balls - [TENIŠKI PREGLED TEDNA] – Pet najodmevnejših zgodb tega tedna
Danski teniški zvezdnik Holger Rune se po drugi turnirski zmagi v Münchnu z nagradnim skladom 630.705 evrov sooča s svojevrstno težavo. Potem ko je Rune po preobratu ubranil lansko zmago, je tudi letos za nagrado poleg denarne nagrade prejel še športni avtomobil BMW, vendar 19-letnik (še) nima vozniškega dovoljenja.

Toni Nadal, stric in trener Rafaela Nadala, je danes za špansko TVE povedal, da španski teniški igralec, ki trenutno okreva po poškodbi kolka, “ne potrebuje veliko”, da se vrne na tekmovanja in na Roland Garros. Tam želi 36-letni zvezdnik čez mesec dni osvojiti svoj 14. naslov.

Jabeur odpovedala Madrid

Tunizijska teniška igralka Ons Jabeur ne bo branila naslova na Mastersu v Madridu, saj je zaradi poškodbe odpovedala nastop.

Prireditelji Wimbledona namenili dodatno pomoč Ukrajini

Prireditelji najbolj slovitega teniškega turnirja na svetu v Wimbledonu bodo ukrajinskim teniških igralkam in igralcem letos namenili dodatno pomoč, potem ko so pred mesecem dni odpravili prepoved igranja športnicam in športnikom iz Rusije in Belorusije, ki je bil v veljavi lani zaradi ruskega vojaškega posredovanja na Ukrajino.

Emma Raducanu upa na hitro vrnitev po poškodbi roke

Britanska teniška igralka Emma Raducanu je zaradi poškodbe desne roke odpovedala dvoboj uvodnega kroga na turnirju WTA v Madridu. Zmagovalka Odprtega prvenstva ZDA v New Yorku 2021 bi se morala pred nevi pomeriti z Bolgarko Viktorijo Tomovo, po njeni odpovedi pa je nastalo vrzel zapolnila avstrijska srečna poraženka Julia Grabher.