[TENIŠKI PREGLED TEDNA] – Pet najodmevnejših zgodb tega tedna

Rubrika “Teniški pregled tedna” nudi prelet najodmevnejših zgodb, ki so se zgodile pretekli teden. Ob poplavi zanimivih teniški zgodb se (pre)pogosto kakšno spregleda, zato bomo vsak teden preverili, kaj se je dogajalo zadnje dni v svetovnem tenisu na turnejah ATP in WTA.

Tennis Racket and Balls - [TENIŠKI PREGLED TEDNA] – Pet najodmevnejših zgodb tega tedna

Alcaraz drugi najhitreje do 100 posamičnih zmag

Španski teniški zvezdnik Carlos Alcaraz je na Mastersu v Indian Wellsu prišel do novega mejnika. Zmaga proti Nizozemcu Tallonu Griekspoorju v tretjem krogu je bila namreč njegova 100. v karieri, do tega dosežka pa je prišel drugi najhitreje.

Slovenija se bo Romuniji zoperstavila v najmočnejši zasedbi

Barve Slovenije na dvoboju teniškega pokala Billie Jean King sredi aprila proti Romuniji bodo branile Tamara Zidanšek, Kaja Juvan, Nina Potočnik, Pia Lovrič in Ela Nala Milić, je razkril kapetan ekipe Andrej Kraševec na današnji novinarski konferenci.

Medvedev grozil, da bo lulal 25 minut

Indian Wells je zaenkrat ponudil celo vrsto izjemnih obračunov, pa tudi nekaj drame. Tako je na primer Daniil Medvedev že večkrat tarnal, kako počasno igrišče je letos. V tekmi proti Ilyji Ivashki je celo grozil, da si bo vzel 25 minut za lulanje – tako počasen bo, kot je počasno igrišče, je povedal.

To je turnir, s katerim se vrača Rafael Nadal

Španski teniški zvezdnik Rafael Nadal naj bi prvi turnir po porazu v drugem krogu Odprtega prvenstva Avstralije igral od 9. do 16. aprila v Monte Carlu, je danes novinarjem zaupal direktor tega turnirja David Massey.

Holger izgubil, a vrnil Wawrinki za komentar v Parizu

Z njima se je začelo že na pariškem Masters turnirju, ko je Stan Wawrinka po tekmi mlajšemu tekmecu Holgerju Runeju zabičal, naj se ne obnaša kot otrok na igrišču. Švicar je tisto tekmo na tesno izgubil, zaradi česar je bil vidno razburjen.