Slovenija se bo Romuniji zoperstavila v najmočnejši zasedbi

Do kam lahko Kaja Juvan poseže v New Yorku? (Foto: Sportida)

Barve Slovenije na dvoboju teniškega pokala Billie Jean King sredi aprila proti Romuniji bodo branile Tamara Zidanšek, Kaja Juvan, Nina Potočnik, Pia Lovrič in Ela Nala Milić, je razkril kapetan ekipe Andrej Kraševec na današnji novinarski konferenci.

Kaja Juvan (Foto: Sportida)

Dvoboj, ki bo potekal v Kopru 14. in 15. aprila, bo določil potnika na zaključni turnir najboljših dvanajstih reprezentanc na svetu. Slovenija si ga je izborila s senzacionalno zmago novembra v Velenju proti Kitajski.

Podobno kot Kitajke bodo tudi Romunke favoritinje na papirju, saj imajo na lestvici WTA štiri igralke, ki so višje od najboljše Slovenke. Tamara Zidanšek je trenutno 114. na svetu, od Romunk pa so pred njo Simona Halep (19.), ki sicer nima pravice nastopa, saj je suspendirana zaradi dopinga, Irina-Camelia Begu (38.), Ana Bogdan (57.) in Sorana Cirstea (83.). Postava Romunije za tekmo v Kopru bo znana v prihodnjih dneh.

Kaja Juvan je na 135. mestu, Nina Potočnik je 260., Pia Lovrič 582., 17-letna Ela Nala Milić pa je 42. mladinka na svetu. V ekipi bo še Živa Falkner, kot pravi kapetan zaradi vzdušja in parnega števila igralk za treninge.

Veseli me, da so se vse najboljše slovenske igralke odzvale vabilu in da bomo lahko v najmočnejši postavi odigrali to zgodovinsko srečanje. Že sam dvoboj z Romunijo je za Slovenijo velik uspeh, uvrstitev na zaključni turnir pa bi bil brez dvoma dogodek širših razsežnosti,” je dejal kapetan Andrej Kraševec.

Čeprav Tamara Zidanšek in Kaja Juvan v zadnjih mesecih nista dosegli odmevnejših rezultatov, Kraševec verjame, da bosta obe sredi aprila v dobri formi. “Zdaj ju čakajo turnirji na trdi podlagi, pred dvobojem z Romunijo pa bomo imeli v Kopru še nekaj dni za priprave. Ne dvomim, da bodo dale punce vse od sebe. Tako Kaja kot Tamara sta v zadnjih letih vrhunsko igrali v pokalu Billie Jean King,” je dodal Kraševec.

Dvoboj bo potekal na osrednjem igrišču teniškega centra Bonifika, ki bo za to priložnost opremljen s tribunami za približno 1500 gledalcev. Vstop bo brezplačen.

Vir: Tenis Slovenija, STA