Telemach člani(ce): Laniškova in Kočevar-Dešman brez izgubljenega niza do turnirske zmage na Kodeljevem (FOTO)

Najboljši na Kodeljevem.

Na igriščih teniškega društva Slovan se je v ponedeljek končalo Telemach odprto prvenstvo Ljubljane za člane in članice. Do turnirske zmage sta se brez enega samega izgubljenega niza prebila Ana Lanišek iz TK Domžale in Tom Kočevar-Dešman iz ŠD LTA.

Najboljši na Kodeljevem.

Telemach OP Ljubljane
(TD Slovan, pesek)

Na Kodeljevem se je v moški konkurenci predstavilo 30 igralcev, vloga 1. nosilca turnirja pa je pripadala Lunu Obrulu. Igralec iz ŽTK Maribor se je poslovil v četrtfinalu, kjer ga je s 6:4 in 7:5 premagal Max Stollecker (TR-KR), še prej se je končala pot 2. nosilca Marka Novaka (OTOČE). Slednji je namreč že v 2. kolu naletel na Toma Kočevarja-Dešmana (ŠD_LTA), ki je proti Novaku oddal eno samo igro, proti Nikoli Puntariču (TK-TOP) niti ene, zanesljiv pa je bil tudi v zaključni fazi turnirja.

V polfinalu je Tom s 6:3 in 6:3 ugnal Maksa Meha (BENČ), v finalu pa za konec še Kaja Eliasa Quirijnsa, prav tako igralca ŠD LTA. Po izenačenem prvem nizu, ki ga je Kočevar-Dešman po tie-breaku dobil s 7:5, je sledil bolj enosmerni promet v drugem, ki se je končal s 6:1.

ČLANI

Četrtfinale
Stollecker M. – Obrul L. 6:4, 7:5
Quirijns K-E. – Šušterič Kosednar J. 6:3, 6:3
Meh M. – Japelj J. 6:1, 6:2
Kočevar-Dešman T. – Puntarič N. 6:0, 6:0

Polfinale
Quirijns K-E. – Stollecker M. 7:6(1), 6:0
Kočevar-Dešman T. – Meh M. 6:3, 6:3

Finale: Kočevar-Dešman T. – Quirijns K-E. 7:6(5), 6:1


ČLANICE

Na igriščih TD Slovan so v minulih dneh loparje vihtele tudi predstavnice nežnejšega spola. Med 21 igralkami se je v polfinale uspelo prebiti Meti Marenk (TR-KR), Noki Jurič (CTA), Ani Lanišek (DOMŽA) in Brini Šulin (RADOM). Finale prvih dveh nosilk je preprečila Lanišova, ki je bila od Šulinove boljša s 6:2 in 6:1, nato pa v boju za turnirsko zmago z rezultatom 6:4 in 6:0 še Marenkovo. Šlo je za 7. medsebojno tekmo igralk na tekmah pod okriljem Tenis Slovenije, Laniškova je zaostanek v zmagah znižala na 3:4.

Četrtfinale
Marenk M. – Doberlet P. 5:7, 6:3, 6:2
Jurič N. – Vnuk Z. 6:1, 6:2
Lanišek A. – Završki N. 6:1, 6:1
Šulin B. – Sedej Š. 6:2, 6:2

Polfinale
Marenk M. – Jurič N. b.b.
Lanišek A. – Šulin B. 6:2, 6:1

Finale: Lanišek A. – Marenk M. 6:4, 6:0

Fotogalerija