WTA Indian Wells: Sabalenka in Rybakina ponovno v finalu Mastersa

Elena Rybakina in Aryna Sabalenka (Foto: WTA Twitter)

Belorusinja Aryna Sabalenka in Elena Rybakina iz Kazahstana bosta igrali v finalu Mastersa v Indian Wallsu (8.345.040 evrov nagradnega sklada). Rybakina, deseta nosilka, je v polfinalu presenetila prvo igralko sveta Igo Swiatek iz Poljske s 6:2 in 6:2. Tudi druga nosilka Sabalenka je zmagala gladko, Mario Sakkari iz Grčije je izločila s 6:2 in 6:3.

Elena Rybakina in Aryna Sabalenka (Foto: WTA Twitter)

Swiatek je tudi branila lanski naslov, zato je bila Rybakina, zmagovalka tega turnirja med dvojicami leta 2019, po dvoboju izjemno vesela: “To je izjemen dosežek. Na tem turnirju se počutim, kot da bi štel za grand slam. Želim si, da bi osvojila tudi posamični naslov. Nisem pričakovala, da bom igrala tako dobro danes in upam na podobno predstavo jutri.”

V Moskvi rojena Rybakina, lani je zmagala na velikem slamu v Wimbledonu, je Swiatek premagala že v četrtem krogu letošnjega Odprtega prvenstva Avstralije na poti do finala. V Melbournu jo je v boju za naslov premagala prav Sabalenka za njeno prvo slavje na turnirjih velike četverice.

Sabalenka je v polfinalu nanizala 21 neubranljivih udarcev, Sakkarijeva jih je imela devet, in kljub številnim napakam prišla do finala.

“V preteklosti bi izgubila dvoboj, če bi naredila toliko neumnih napak. A sem se prepričala, da je čisto OK, če se kdaj zmotim, saj nisem robot. Sprijaznila sem se z napakami in nadaljevala z bojem, nisem se predala,” je dejala Belorusinja, ki je letos že osvojila turnir za Grand Slam v Avstraliji.

Izida, WTA, Indian Wallsu (8.345.040 evrov):
– polfinale:
Aryna Sabalenka (Blr/2) – Maria Sakkari (Grč/7) 6:2, 6:3;
Elena Rybakina (Kaz/10) – Iga Swiatek (Pol/1) 6:2, 6:2.

Vir: Tenis Slovenija, STA